KAÜ'de Erasmus Days'23 düzenlendi

Erasmus Günleri 2023 etkinlikleri kapsamında 3. Geleneksel Erasmus Fotoğraf Sergisi, KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün organizasyonuyla düzenlendi.

KAÜ'de Erasmus Days'23 düzenlendi
13 Ekim 2023 - 09:14


Kafkas Üniversitesi, uluslararası öğrenci değişim programlarının önemini vurgulamak ve öğrencilere bu değerli deneyimleri sunmak amacıyla ErasmusDays etkinliğini düzenledi. Etkinlikte öğrencilere, akademisyenlere ve diğer paydaşlara Erasmus Programı hakkında bilgi verilirken aynı zamanda katılımcılar arasında deneyim ve bilgi paylaşımı teşvik edildi.

Erasmus Günleri 2023 etkinlikleri kapsamında 3. Geleneksel Erasmus Fotoğraf Sergisi, KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün organizasyonuyla düzenlendi. Sergi alanında, çekilen fotoğraflar büyük ilgi gördü. Serginin yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, tiyatro ve Zeynep Dizdar konseriyle devam edecek.

Etkinlikler ile ilgili açıklama yapan Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emre Yalçın, “Bu bizim geleneksel olarak yaptığımız Erasmus günleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz sanat etkinliklerinden bir tanesi. Erasmus Days diye geçiyor. Biz burada farklı disiplinlerin bir araya gelerek ortaklaşarak yaptığı çalışmalar üretiyoruz. İşte burada tiyatro salonunu görüyorsunuz ama aynı zamanda tiyatro salonunun bir parçası olarak da sergi var, yani sahnenin içerisinde bir sergi var. O da geleneksel Türk Tiyatrosu'nun karakterleri. Temamız biliyorsunuz çok kültürlülük, Cumhuriyetimizin 100. yılında çok kültürlülük. Sergide, bu topraklardaki ortaklaşmayı, birlikte yaşam kültürünü, farklılıkların bir arada olmasını vurgulamak istedik. Etkinlikler kapsamında saat 17.00’de tiyatro oyunumuz var. O oyunda da kendi kaleme aldığımız ve çocukların doğaçlamalardan çıkardığı birtakım öykülerle oluşturduğumuz “pencereler” diye bir oyun. O da bu temayı tamamlayan bir etkinlik.” dedi.

Etkinliklerin 7 öğretmen ve 40 öğrencinin emeğiyle hazırlandığını söyleyen Yalçın, “Bu dünyanın her tarafında özellikle Avrupa Birliği ülkeleri çevresinde ve Erasmus koordinatörlüklerinin olduğu üniversitelerde yapılan bir etkinlik. Biz burada Güzel Sanatlar Fakültesi ve Erasmus Koordinatörlüğü işbirliğiyle 3 yıldır yapıyoruz ve her sene düzenli olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yani geleneksel kısmı aslında bu işin sürekli bütün dünya çapında olması ve bizim de gerçekleştiriyor olmamızla alakalı bir şey.” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum