Vali Polat Koltuğunu İli'ye Başkan Senger Avınca'ya Bıraktı

23 Nisan'da gelenek halini alan makamların öğrencilere devredilmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Vali Polat Koltuğunu İli'ye Başkan Senger Avınca'ya Bıraktı
23 Nisan 2024 - 09:14


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, Çakmak Atatürk İlkokulu Müdürü Fatih Öztürk, Sınıf Öğretmeni Salih Çapkurt ile öğrenciler Valilik Makamına geldi.

Vali Ziya Polat'ın Çakmak Atatürk İlkokulu'na geçtiğimiz ay düzenlediği ziyarette görüştüğü minik Elmira İli "Vali" olmak isteğini belirtti. İli'nin isteğini olumlu karşılayan Vali Polat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kendisini davet etti. Arkadaşları ve öğretmenleriyle Valilik Makamına gelen minik İli, temsili olarak valilik koltuğuna geçerek görevi Vali Polat'tan devraldı.

Minik Vali İli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vali Polat'a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederken “Temsil ettiğim tüm çocuklar adına bu özel günü bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e çok teşekkür ediyorum,. Vatanımızın birliği ve beraberliği için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, uzuvlarını veren ve yaralanan gazilerimizi buradan saygı ile anıyorum. Bizler bu günün küçükleri yarının büyükleri olarak atalarımızın bizlere emanet ettiği vatanımızı ve kutsal değerlerimizi şehit ve gazilerimizden aldığımız cesaretle canımız pahasına sonsuza kadar koruyacağız.” dedi.
Minik Vali İli, göreve başladığı ilk dakikalarda İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya'ya, Çakmak Atatürk İlkokulu başta olmak üzere kent genelinde bulunan tüm okulların bahçesindeki çocuk oyun parklarının onarılması talimatını verdi.

Ziyaretten ve temsili olarak koltuğunu minik Vali İli'ye devretmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Polat ise, teşekkür ederek ziyaretçilerine çeşitli hediyeler verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Belediye Başkanlık koltuğuna minik Abdurrahman Avınca geçti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Aydın Tanrıverdi İlk Öğretim Okulu öğretmenleri ve beraberindeki öğrenci Abdurrahman Avınca Belediye Başkanı Ötüken Senger’i makamında ziyaret etti.
Başkan Senger başkanlık koltuğunu devrederek yeni başkana neler yapacağını sordu, minik Başkan Avınca ise okullarda çevre düzenlemesi, yeni parklar ve bozuk yolların yapılmasını söyledi.
Başkan Senger, bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak koltuğunu bir öğrenciye vekâleten bıraktığını söyleyerek, “Bütün çocukların bayramını kutluyorum. Minik yavrumuzun başkan koltuğundaki talebi okullarda çevre düzenlemesi, yeni parklar ve bozuk yolların yapılması oldu. Biz de belediye olarak sözünü verdik. Miniklerimizin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sağlayabilmeleri ve geleceğin beyinleri olmaları için gayret göstereceğiz." dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum