Cemiyet Başkanı Harmankaya Yazdı: "Şimdi değilse ne zaman?"

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya, Çalkın ve Karadağlı’nın ziyaretini değerlendirerek, “Şimdi değilse ne zaman?” dedi. Başkan Harmankaya’nın “Şimdi değilse ne zaman?” başlıklı köşe yazısı şöyle:

Cemiyet Başkanı Harmankaya Yazdı: "Şimdi değilse ne zaman?"
18 Eylül 2023 - 13:03


“Geçtiğimiz günlerde Kars Milletvekili Adem Çalkın, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı makamında ziyaret etti. Bu ziyaretin en dikkat çeken noktası ise her iki tarafın da Karslı ve memleket sevdalısı olmalarıydı. Bu ziyaretin şehirde heyecan uyandıran tarafı ise yıllardır Kars’ta eksikliği hissedilen bir tiyatronun görüşmede ele alınıp alınmadığıydı. 
Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, göreve geldiği günden itibaren Kars’taki kültür ve sanat eksikliğinin farkına vararak tüm kısıtlı imkanlara rağmen elini taşın altına koyarak 2021 yılında Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalını açtı. Toplam 5 akademisyen ve 27 öğrenci ile bölümde eğitim ve öğretim başladı. 
Geçmişte dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından Kars Şehir Tiyatrosu tüm kısıtlı imkanlara rağmen kentte ayda 2 oyun ile seyirciye tiyatro izleme imkanı sunuyordu. O dönem kuruculuğunu ve yönetmenliğini merhum hemşehrimiz İsrafil Parlak üstlenmişti. Ne yazık ki “ŞEHİRDEKİ SİYASİ OYUNLAR, TİYATRO OYUNUN ÖNÜNE GEÇEREK” dönemin Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından kapatılmıştı. Aradan geçen yaklaşık 20 yıllık bu süreçte Kars’taki Şehir Tiyatrosu gönüllüleri bütün imkansızlıklara rağmen kendi çabalarıyla birkaç oyun sahneleyebilmişlerdi. 
Cumhurbaşkanlığının son kararnamesiyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanan Karslı hemşehrimiz sayın Tamer Karadağlı’dan şehrin ve Karslıların bu konuda beklentisi çok büyük. Şimdi değilse ne zaman? Geçmişte tiyatro, sanat ve kültür şehri olan Kars artık eski günlerini arar oldu. Kaldı ki şehirde tiyatro oyunlarının sahnelenebileceği ve Devlet Tiyatrolarına tahsis edilebilecek kamuya ait birçok salon da bulunmakta.
Sayın Milletvekili ve sayın Genel Müdürden Kars halkının beklentisi biran önce Kars’a bir tiyatro kazandırmaları ve şehrin eskiden olduğu gibi bölgenin kültür ve sanat merkezi haline gelmesidir.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum