Kars'ta 12 yıl aradan sonra yeniden

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kars'ta 12 yıl aradan sonra Şehir Stadyumu olarak bilinen Atletizm Pistinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kars'ta 12 yıl aradan sonra yeniden
23 Nisan 2024 - 17:26


Kent merkezinde bulunan Şehir Stadyumu her sene 19 Mayıs ve 23 Nisan kutlamalarına ev sahipliği yapıyordu. 2011 yılından sonra durdurulan ve Hükümet Konağı önünde yapılan kutlamalar bu sene Vali Ziya Polat’ın talimatıyla yeniden Atletizm Sahası’na alındı. 2015 yılında Kars merkezde Şehir Stadyumu ile Kapalı Spor Salonu’nun yeri tadilata alındı ve Atletizm Sahası’na dönüştürüldü. Dönüştürülen alanda geçen yıl ilk defa 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Vali Ziya Polat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaların Şehir Stadyumu adıyla bilinen Atletizm Sahası’nda yapılması için talimat verdi.
Kutlamalara gelen vatandaşlar nostaljik anılar yaşadı, gençliklerinde bu stadyumda kendilerinin de gösteriler yaptıklarını ve bu kutlamaların tekrar buraya alınmasına memnun olduklarını söyledi.

Düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920, halkın kendisini seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk Ulusu'nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük dönüm noktasını simgeleyen 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. 104 yıl önce bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı günü egemenliği sonsuza kadar koruyacak olan geleceğin büyükleri çocuklarımıza emanet edip aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir. Yüreklerimizin coştuğu, umutların yeşerdiği, sevginin ve barışın hakim olduğu bir günü birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin özgürlük meşalesini taşıyan çocukların bayramıdır. Bu kutlu gün, ulusal egemenliğin çocuklara armağan edildiği, geleceğin mimarlarının omuzlarında yükseleceği bir başlangıcı temsil eder. Bugün, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara ve gençlere olan sonsuz güvenini yüreğimizde hissediyoruz. O, geleceğin şekillendiricilerinin genç dimağlarda yattığına inanmış, onlara büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Bizler de bu emaneti omuzlarımızda taşırken, geleceğe umutla bakmanın onurunu yaşıyoruz. Sevgili çocuklar, sizler bu toprakların en değerli hazinesisiniz. Sizlerin gülümsemesi, ülkemizin geleceği için en büyük ilham kaynağıdır. Bilgiyle donanmış, sevgiyle yoğrulmuş, doğruluktan ayrılmayan genç bireyler olarak, geleceğimizi inşa etmek sizlere düşmektedir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlarken bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimize, minnet ve şükranlarımızı sunuyor, tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Edirne'den Kars a güzel Ülkemin nadide çiçekleri olan bütün çocuklarımızın bayramını tekrar kutluyorum." dedi.
Konuşmaların ardından şiirler, Kafkas ve Horon-Zeybek, okulların gösteri, müzik sunumu ve ödül töreni yapıldı. Törene katılan vatandaşlar, çocukların renkli gösterilerini beğeni ile izledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine; Vali Ziya Polat, Belediye Başkanı Ötüken Senger, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Başsavcı Abdullah Amanvermez, kurum ve daire amirleri, veliler ile öğrenciler katıldı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum