Kars'ta Jandarmadan Silah Operasyonu

Kars'ta 29 tim, 131 personelin katılımıyla silah ve mühimmat kaçakçılarına yönelik şafak operasyon düzenlendi. Bomba arama köpeği ‘Taş’ ile yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Kars'ta Jandarmadan Silah Operasyonu
19 Ocak 2024 - 09:32


Kars İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Kağızman ilçesinde silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 8 şahsın yakalanması amacıyla 29 tim olmak üzere 131 personelin katılımıyla şafak operasyonu gerçekleştirildi. Şahısların ev ve eklentilerinde bomba arama köpeği ‘Taş’ ile yapılan aramada, 1 Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 3 Tabanca, 5 Av tüfeği, 561 Kalaşnikof Mühimmatı, 429 9 mm Tabanca Mühimmatı, 315 Av Tüfeği Fişeği, 12 Kalaşnikof Şarjörü, 3 Tabanca Şarjörü, 4 Av Tüfeği Şarjörü, 1 Kalaşnikof İğne Tertibatı, 4 Sustalı Bıçak, 1 Muşta, 1 Dürbün ele geçirildi.
Kimlik bilgileri tespit edilen şahıslar ile ilgili yasal işlemler başlatılırken, M.Y. ve F.K.’nın daha önce işledikleri suçlardan dolayı halen tutuklu olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şahıslardan Y.K. ve M.A.’nın işlemleri devam ederken, 3 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, firari olan 1 şahsın ise yakalanması amacıyla çalışmalar devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum