Kars'ta Polis Haftası kutlandı

Kars’ta, Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Kars'ta Polis Haftası kutlandı
10 Nisan 2024 - 14:46


Kars İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka’nın çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Kars Şehitliğinde devam eden programda Sultan Alpaslan Cami Müezzin Kayyımı Gürkan Gürün tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak dua edildi. Şehitler kabri başında anılarak, karanfil bırakıldı.

Düzenlenen törenlere AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, AK Parti İl Başkanı Muammer Sancar, MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, daire amirleri ve polis memurları katıldı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, , Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan, tarihi başarıyla dolu Türk Polis Teşkilatımız 179 yıldır, büyük fedakârlık, sabır ve cesaretle, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamayı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı canı pahasına mücadele etmeyi kendisine vazife edinerek, suçluların yakalanması, suçların önlenmesi ve aydınlatılmasında görevinin gerektirdiği sorumluluk bilinciyle her geçen gün kendini geliştirip yenilemektedir. Kurulduğu günden bugüne, hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve üstün görev anlayışını, her koşulda gözeten, demokratik toplum düzeninin devamını ilke edinen, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, üstlendiği her görevi başarıyla yerine getiren emniyet teşkilatımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin ihtiyaç duyduğu her an yanında olmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde görev yapan personellerimiz başta olmak üzere Ülkemizin her köşesinde bu onurlu görevi büyük bir özveri ile yerine getiren tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarımızın “10 Nisan Polis Gününü ve Mübarek Ramazan Bayramını” kutluyor, görevi başında şehit olan kahraman polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, teşkilatımızın tüm çalışanlarına aileleri ile birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı günler diliyorum." ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum