DEM Parti'den Yeni Bir Açıklama Daha

Kars’ta bir araya gelen DEM Partililer 31 Mart seçimleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

DEM Parti'den Yeni Bir Açıklama Daha
10 Nisan 2024 - 11:06


Parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasına Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Ağrı Milletvekili Nejla Demir, DEM Parti İl Başkanı Seyfettin Gönen, DEM Parti Kars Belediye Başkan Adayı Kenan Karahancı ve partiler katıldı.

Açıklamaya yapan DEM Parti İl Başkanı Seyfettin Gönen, “31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Kars halkının iradesini AKP-MHP iktidarı asker ve polisi taşıyarak gasp etmiştir. Bu seçimi çalmışlardır, bu seçim meşru değildir, bu seçim sonucuyla Kars halkının iradesine karşı yeni bir kayyum ataması yapılmıştır. Bu kez seçilene değil, sandıkta seçmene kayyum atanmıştır. Bu şekilde kayyum zihniyeti Kars'ta sürdürülmeye çalışılmaktadır. Yine herkes biliyor ki, Kars'a taşınan 4000'den fazla taşıma oy blok halinde MHP'ye kullanılmıştır ve bunlar da bu şekilde belediyeyi kazandıklarını sanıyorlar. Kars'ta şu an Mazbatasını alan belediye başkanı Kars halkının gözünde belediye başkanı değildir, meşrutiyetini yitirmiştir. Biz de diyoruz ki, onurlu bir insan bu görevi kabul etmez, istifa eder. Bu bağlamda, seçim iptal edilmeliydi ancak, tüm usulsüzlükler belgelerle, görüntülü ve ispatlı bir şekilde seçim kurullarına sunulmasına YSK tarafından halkın iradesini yok sayan bir kararla seçim iptali için başvurumuz reddedilmiştir. Değerli hemşerilerim haksızlığa, zulme karşı onurlu bir mücadele veren Kars halkına herkesin huzurunda teşekkürlerimizi sunuyor ve diyoruz ki haksızlığa karşı mücadelemizin asla bitmeyeceğini de bir kez daha duyuruyoruz. Sonuç olarak, seçim sonuçları göstermiştir ki taşıdıkları seçmenleri çıkardığımızda, seçimin kazananı DEM Parti’dir. Bu sonuç bizlere irademize sahip çıkmak ve Kars halkına layık olmak için durmaksızın çalışma sorumluluğunu da yüklemiştir. Tüm kayyumlardan ve kayyum zihniyetinden kurtulana kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.” dedi.

DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun ise, “Bildiğiniz gibi 31 Mart tarihinde bir seçim yapıldı ve Kürt halkı yüz yıldır yaşadığı eşitsiz koşullarını bu seçim de yaşadık. Hukuktan tutun her alanda eşitsiz olan Kürt halkı net bir şekilde bu sonucu bu seçimde de açık bir şekilde gördük. AKP ve MHP faşist hükümeti, 33 merkezine Türkiye’den çeşitli asker ve polisler taşıdı, binlercesini taşıdı. Bu kentlerden bir tanesi de Kars’tır. Bununla adeta Kürt halkının iradesine bir savaş açılmıştır. Kürt halkının iradesi, ipotek altına alınmıştır. Erken kayyum atılmıştır. Daha önce seçimlere, seçilenlere kayyum atandı şimdi de seçmenin tümüne kayyum atama yoluna gidildi. 33 merkeze Türkiye'nin her tarafından, yurt dışından, yurt içinden Kayseri’den, Sivas’ta gelip bir günlüğüne Kars halkının iradesine ipotek koydu ve 5 yıllığına Kars halkının iradesi ipotek altına alındı. Kars halkı bunu kabul etmiyor, bizler buradayız, direnmeye devam edeceğiz. Görüntüleri gördünüz, uçaklarla, otobüslerle geldiler. Iğdır’da, Kars’ta, her tarafta okullar tatil edildi, yurtlara yerleştirildiler, okul önlerinde sıraya girdiler. Sorduğumuzda bunlar güvenlik için gelmişlerdi hiçbiri de güvenlik için gelmemişlerdi, Kürt halkının iradesini ipotek altına almak için gelmişlerdi. Gördük, Kars halkının iradesi herkesin gözü önünde, Türkiye'nin gözü önünde gözümüze soka soka halkımızın idaresine ipotek kondu, şimdiki belediye başkanı meşru değildir. Gelen oyları çıkardığımızda işte burada herkesin gözü önünde kazanan DEM Parti’dir. Bizlerin bütün itirazları hukuk eliyle red edilmiştir.” ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum