Kars'ta çevrimiçi kazanım değerlendirme uygulaması başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecinde ortaokul ve lise öğrencilerinin kazanımları edinme düzeylerini tespit amacıyla “Çevrimiçi Kazanım Değerlendirme Uygulaması”nı hayata geçirdi. Kars’ta da binlerce öğrenci bu uygulamaya katıldı.

Kars'ta çevrimiçi kazanım değerlendirme uygulaması başladı
07 Mayıs 2023 - 10:33


Kars genelinde 6-7 Mayıs tarihlerinde 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik çevrim içi Kazanım Değerlendirme Uygulaması yapılıyor.

Bu hafta sonu 8 ve 12. Sınıf öğrencilere EBA platformu üzerinden sınavların devam ettiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Biz 2022-2023 eğitim öğretim yılı başladıktan sonra okullarımızda özellikle bu yıl bakanımız tarafından dönemin başında gönderilen ders kitapları, yardımcı kaynak kitaplarının yanı sıra yine geçen hafta ilimize 100 binin üzerinde yardımcı kaynak kitap gönderildi. Biz bu kitapların tamamını öğrencilerimize dağıttık. Sene sonunda da Milli Eğitim Bakanlığı EBA Platformu üzerinden bu çocuklarda ne kadar bilgiye sordukları değil de kazanım değerlendirmelerini, bizim hedeflemiş olduğumuz kazanımlarda, değerlendirmelerde ne kadarını öğrendiklerini, ne kadarını da öğrenemediklerini tespit etmek için zaman zaman EBA platformu üzerinden online yani çevrimiçi sınavlar, zaman zaman da manuel yani yüz yüze sınavlar gerçekleşmekteyiz. Yine bu hafta sonu da Cumartesi saat altı ile yedi buçuk arası, Pazar akşam da yine altı ile yedi buçuk arası 8 ve 12. Sınıflara sınav yapıyoruz. Cumartesi günü yapılan sınavlar sözel gruplar oldu, bu akşam ise sayısal gruplarını içerecek. Bu sınavın amacının eksikleri tespit etmek olduğunu söyleyen Acay, “İlimiz genelinde 4 bin 700’e yakın 8. Sınıf öğrencimiz 3 bin 600’e yakın 12. Sınıf öğrencimiz var. Genellikle online sınavlarımıza katılım yüzde 60-70 seviyesindedir. Sınava katılamayan öğrenciler için de sonra da biz o soruları bir şekilde kendilerine ulaştırmayı planlıyoruz ve daha önceki sınavlarda da ulaştırdık. Bizim buradaki amacımız; çocuklarımızın ne kadar bilgi sahibi oldukları değil de bakanlığımızın koymuş olduğu hedeflere kazanımlara ne kadarına ulaşabildikleri, ne kadarına ulaşamadıklarını tespit edip önümüzdeki süreçte de eksikleri giderebilmektir.” diye konuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum