Oğan, "ikinci turda kazanma şansı en yüksek olan benim"

Erzurum’dan kara yolu ile Kars’a gelen Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bir araya geldiği gençlerle Andımız’ı okudu.

Oğan, "ikinci turda kazanma şansı en yüksek olan benim"
06 Mayıs 2023 - 16:13


14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için il il gezilerine devam eden Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Ata İttifakı Kars İl Başkanı Güven Saltan ve Merkez ilçe Başkanı  Yakup Gödek ile birlikte Kars’ta önce Sanayi Sitesini ziyaret ederek esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Daha sonra Kazım Paşa Caddesinde “Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Devletin Başına Sinan Oğan gelecek” sloganıyla vatadanşlar tarafından karşılanan Oğan esnafı ziyaret etti.
Vatandaşlarla bir araya gelen Oğan yaptığı açıklamada, “Iğdır’da bir köyde anası tarafından tarlada doğmuş, çobanlık yapmış ve kaz çobanlığı da yapmış birisi olarak şunu söylemek istiyorum; çalıştım, çabaladım, elimden gelen her şeyi yaptım bu bölgeden çıkıp da özel okullarda okumadım, zengin arkamda dayılarım olmadı, medya baronları yanımda olmadı, yanımda bir tek yukarıda Allah, aşağıda hemşehrilerim ve kendi bileğimin gücü ile aklımın ve yüreğimin yol göstermesiyle çalıştım, çabaladım bugünlere geldim. Ben üzerime düşeni yaptım. Bu bölgeden çıkan batıdaki kadar şanslı olmuyor, bu bölgeden çıkıp, siz özel okullarda okumuyorsunuz bu bölgelerden ortalama bir ailenin imkanlarıyla çıkıp bugün buraya bir hemşehriniz olarak eğer ben üzerime düşeni yaptıysam, çalıştıysam, çabaladıysam ve hiç kimse ‘olmaz, olamaz, Türk Milliyetçilerinin adayı çıkmaz, çıkarmazlar ya AKP’nin yanına sığınır ya CHP’nin yanına sığınır, siz başta başaramazsınız’ derken biz sizinle beraber başardık.” dedi.
“İKİNCİ TURDA EN KAZANMA ŞANSI YÜKSEK ADAY SİNAN OĞAN’DIR”
Kendisinin hızla yükseldiğini ve seçimlerin ikinci tura kalması durumunda en kazanma şansı yüksek adayın kendisinin olduğunu ifade eden Oğan, “İmza aşamasını geçtik, Türkiye’deki 4 Cumhurbaşkanı adayından birisi Karslı’dır, hemşehrinizdir. Şimdi sıra sizde bu coğrafyanın zorluklarını biliyorsunuz, bu coğrafyadan çıkıp bu noktalara gelmenin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. O sebeple diyeceksiniz ki; Sinan kardeşimiz çalıştı çabaladı tehditlere boyun eğmedi, Sinan Oğan’ı hayatıyla tehdit ettiler vazgeçmedi, ihraç ettiler geri durmadı. Sinan Oğan dedi ki; Türk Milletçilerini adaysız bırakmayacağım, aday olarak karşınıza geldim. Artık sıra sizde bir Karslı hemşehrim olarak ama demeden, fakat demeden herkese Karslıların hemşerisine nasıl sahip çıktığını göstermenin zamanıdır. Demesinler ‘Karslılar hemşehrisine, kendi evladına sahip çıkmadı, kendi evladına sahip çıkmayan hiçbir değere sahip çıkmaz.’ Siyaseti Karslılar takım tutar gibi yapmazlar, burada öncelikle ve öncelikle içinizden çıkan bir evladınıza sahip çıkma zamanıdır. Bu seçimlerde bazıları diyor ki; Sinan Oğan’ın şansı yok. Bana bugün gelen anketlerde yüzde 12’yi geçen Sinan Oğan hızla yükselirken, göreceksiniz ki biz diğer adayları geride bırakacağız ikinci tura biz kalacağız. İkinci turda en kazanma şansı yüksek aday Sinan Oğan’dır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’a, Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Muharrem İnce’ye oy verenlerin ikinci Sinan Oğan’dır. Ancak Türk Milliyetçilerinin, Atatürkçülerin, Karslıların ilk adayı Sinan Oğan’dır.” diye konuştu.
“HER TÜRLÜ ADALETSİZLİĞİN, HUKUKSUZLUĞUN, YOLSUZLUĞUN HESABINI SORAMAZSAM NAMERDİM”
Cumhurbaşkanı olarak seçildiğinde adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve yolsuzluğun hesabını sormazsa namert olacağını söyleyen Oğan, “Bu adaletsiz sistemi hemşehrilerime şikayet etmeye geldim ve şikayet ederken de sandıkta bunun hesabını sormaya geldim. Siz bugün sandıkta bana yetkiyi verin bundan sonra bu ülkedeki her türlü adaletsizliği, hukuksuzluğu, yolsuzluğu ve bunların tamamının hesabını soramazsam namerdim. Hiç kimse diyemez ki; Sinan Oğan’ın yürüdüğü yol yanlıştır, biz Sinan Oğan’ın kariyer meselesi için burada değiliz, biz memleket meselesi için buradayız, biz bu ülkenin ekonomisi talan ediliyor ama birileri susuyor diye buradayız, biz bu ülke talan edilmesin diye buradayız, Kars’ın ve Karslının hakkını hukukunu koruyalım, savunalım diye buradayız. Kars’ta işsizlik var, Kars’tan göç var ama maalesef ki kıymetli hemşehrilerim Kars’a yatırım yok, elinizi vicdanınıza koyarak bir düşünün Karslı Sinan Oğan seçilirse Kars’a yatırım gelmez mi? Elbette yatırım gelecek Kars’a.” şeklinde konuştu.
“ARTIK BU ARKADAŞLARIMIZIN, ABİLERİMİZİN, DEDELERİMİZİN SİYASETTE YERİNİ GENÇLERE BIRAKMASI LAZIM”
Erdoğan’ın ve Kılıçdaroğlu’nun artık siyasette yerlerini gençlere bırakması gerektiğini savunan Oğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle de gençler ilk oyu Cumhuriyet’in 100. Yılında bu ülkedeki en genç, en donanımlı adam için kullanın. Elbette büyüklerimize saygımız var ancak onlara da yazık. Sayın Kılıçdaroğlu bugün Cumhurbaşkanı seçilse 5 sene sonra 80 yaşında Cumhurbaşkanlığının birinci döneminin sonuna gelecek. 80 yaşındaki bir insana bu yükü yüklemek haksızlıktır. Sayın Erdoğan 70 yaşındadır, 75 yaşına gelecektir, ancak o da yorulmuştur, yıpranmıştır, 20 senenin yükü, tortusu onun üzerindedir. Onun da artık dinlenmeye çekilmesi lazımdır, bu dinlenmeyi nerede yapar onu bilemem, bu dinlenme nerede nasip olur onu bilemem ama 20 senedir yoruldu, tükendi ve memleketi de yormaya başladı. O sebeple de artık bu arkadaşlarımızın, abilerimizin, dedelerimizin siyasette yerini gençlere bırakması lazım. Gençler Türkiye’nin geleceğidir o sebeple de her gittiğim yerde genç kardeşlerimiz beni bağrına basıyor, coşkuyla karşılıyor ve ilk oyum Sinan Oğan’ın diyor.”
Oğan konuşmasını gençlerle Andımız’ı okuyarak tamamladıktan sonra kara yolu ile Iğdır’a hareket etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum