Vali Polat, basınla bir araya geldi

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, kentte görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle bir araya geldi. Basın mesleğinin önemine değinen Vali Polat, basınla birlikte görevini yürüteceğini söyledi.

Vali Polat, basınla bir araya geldi
07 Aralık 2023 - 09:57


Kars Polis Evi’nde İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ile birlikte yerel ve ulusal basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Kars’ın daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için tüm kurumların çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Vali Polat’ın düzenlediği basın toplantısında ayrıca Küresel Gazeteciler Konseyi Kars İl Başkanı Salih Şahin ve Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya'nın yanı sıra yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Kars’ın huzuru, güvenliği ve gelişimi için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Vali Polat, “Ortak amacımız bu Serhat şehrin güvenliği, huzuru ve gelişimi için çalışmaktır. Emniyetimiz, Jandarmamız bugün burada, tüm kurumlarımız burada. Suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor, devam da edecektir. Ben göreve başladığım 3,5 aylık sürede sürekli dışarıdayım, kız çocuklarımız da, kente gelen misafirlerimiz de dışarıda güvenle yürüyebilecekler. Turistik Doğu Ekspresi’nin başlamasına sayılı günler kaldı, Kars büyük bir ivme yakaladı ve bunu daha da arttırmamız gerekiyor. Bizden önce bu şehre çok şeyler yapıldı bizler de daha ileriye taşımak için mücadele edeceğiz”. şeklinde konuştu.

Kayyum olarak göreve geldikleri günden buyana kentin hem altyapı hem de üstyapı sorununun büyük kısmını çözdüklerini kaydeden Vali Polat, “Başta alt yapı hizmetleri olmak üzere; üst yapı, içme suyu, temizlik hizmetleri, imar, ulaşım, kanalizasyon, aydınlatma, araç envanter, sağlık işleri, park ve bahçe, kültürel ve sosyal etkinlikler, sosyal yardımlar gibi bir çok alanda kamu yararı ve vatandaş memnuniyeti gözeterek çalışmalar yaptık. Ekim 2020 tarihinden itibaren teknik personellerimiz tarafından hazırlanan alt yapı çalışma programlarımız kapsamında şehrimizin birçok noktasında BSK asfalt yol, kilit parke yol ve kaldırım, bazalt kaldırım, yeni içme suyu hattı ve yeni kanalizasyon hattı çalışmalarını tamamladık. Daha önce kentte 8 saat verilen içme suyu bugün 16 saat veriliyor. İnşallah 24 saat vereceğimiz günler olur. Yerin altına gömülen vanaları çıkartıyor şu an kayyum. Bu ilde mahalle vanaları yerin altına gömülmüş ve herhangi mahalledeki su arızasından dolayı tüm il kesiliyordu. Böyle bir belediyecilik anlayışı var mı? Şu an Allah'a şükür vanaların yüzde 75-80’ini bulduk. Yani şimdi hangi mahallenin su arızası varsa o mahalleyi kesiyoruz, inşallah hepsini bulacağız. Kaldırım temizliğiyle ilgili bir sıkıntımız var, inşallah bir küçük bir kepçe alacağız ve bu sorunu çözmeye çalışacağız.” dedi.

Önceki ay şömine bacasından çıkan kıvılcımla yanan Arpaçay Kütük Ev ile ilgili de açıklama yapan Vali Polat, “Biz Arpaçay’a bir şey yapacağız. Bu eskisi gibi bir şey mi değerlendiriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan bir ekip bugün geliyor, yarın onlarla Arpaçay'ı, Şelaleyi ve Keklik Deresini dolaşacağız. Ne yapabiliriz diye rapor hazırlayacağız? Orman Genel Müdürlüğü ile ortak proje yapacağız inşallah onları da yanımıza alalım üçüne birden dokunacağız, dokunmamız gerekiyor. Üçü de doğal turizmi açısından bu ilin markaları. Susuz Şelalesine gittik güzel bir tesis yapılmış ancak kullanılmıyor, kullanacağız. Yaz ayında inşallah elektriğini de bağlamış olacağız, onu çözdük. Belki güzel bir seyir terasını da biraz daha orijinal bir şey yapabiliriz. Keklik Deresi güzel bir yer, insanları da orayı çekecek bir dinlenme rotası, dinlenme noktası oluşturmak için gelen uzman arkadaşlar da bize bir çizsinler projelerini de görelim.

Kış memleketi olan Kars’ta kar yağışının başlaması ve ilgili kurumların çalışmaları hakkında da açıklamada bulunan Vali Polat şunları söyledi; “Kar yağsın, karın bereket olduğunu düşünüyoruz. Devletimiz, kurum ve kuruluşlarımız yolları açar, hiçbir sıkıntımız yok, hazırız. Tabii burada önemli olan geçitler, geçitlerdeki yolda kalmalar. İşte geçenlerde yaptığımız kış hazırlığı toplantısında kaymakam arkadaşlarımız, emniyet, jandarma, karayollarımıza geçitlere ağır tonajlı araçların bırakılmasıyla ilgili önceden tedbir almamız gerektiğini vurgulamıştık. Yani yukarıda geçitlerde sıkıntı olduğu zaman aşağıdan çıkışları keseceğiz, yolu açacağız. özellikle zaten zincir ve kış lastiği olmayan araçları bırakmayacağız. Böylece yukarıda da araç trafiğini biraz daha rahatlatmış, yolda kalmaları engelleyeceğiz. Şu an hangi ilçede, nereye toplayacağımızı biliyoruz, aşağıda keseceğiz yani geçidin altında kesip yukarıda sıkıntıyı, yolu kapatırsak bile aşağıda insanlarımızın ihtiyaçlarını giderebileceği yerlerde, petrol istasyonlarında, kurum ve kuruluşlarda, Kızılay'ımız, AFAD'ımız, sosyal yardımlaşma vakfımızla beraber biz o insanları misafir de ederiz, ağırlarız da Kars'ta sıkıntımız yok. Ağırlamaktan da bu insanlar mutlu olacaktır.”

Bu yıl 109’uncusunu anacağımız Sarıkamış Şehitleri anma programının da hazırlıklarının başladığını dile getiren Vali Polat, “Sarıkamış Şehitleri tabii tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Sarıkamış şehitleri anma programı her sene devletimizin yetkili kurumları, bakanlıklarımızın organizesinde valiliğimizle, kaymakamlığımızca yapılıyor. Bu sene de yapacağız, geçtiğimiz hafta Spor Toto Başkanlığımızla anlaşmayı imzaladık, ihaleye de çıktık. Cuma günü de değerlendirme toplantısı yapacağız. Biz şehitlerimizi en iyi şekilde anmak için valiliğimiz, bakanlıklarımız, tüm STK'larımızla, şehitlerimize rahmetimizi okuruz inşallah. Sadece Sarıkamış değil, bu memlekete, bu devlete can veren tüm ailelerimiz, tüm şehitlerimizin her daim yanında olduğumuzu biliyorsunuz. Biz bu sene biraz daha ne yapabiliriz? onu araştırıyoruz. Sarıkamış Şehitlerimizin evet geçtiğimiz yıllarda güzel şeyler yapılmış ama biz üzerine ne yapabiliriz? diye geçtiğimiz haftalarda Ankara'daki ziyaretlerde Spor Toto Başkanımızla, Spor Bakanımızla da görüştük. Bir program çıksın şuan paramız var, elimizde. Bir sıkıntımız yok, biz değişik bir şeyler yapabilir miyiz? Ona bakıyoruz, imza atmadan konuşmuyorum, birkaç görüşmemiz var. Bu görüşmelerimiz ve programımız netleşince sizlerle de paylaşırız.” ifadesini kullandı.

Vali Polat, beraberindeki Kiper ve Saka daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve basın mensuplarının sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini sundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum