Müdür Saka'dan vatandaşlara çağrı

İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, vatandaşlara çağrıda bulunarak, suç veya suç olabileceği düşünülen durumlarda kendilerine bilgi verilmesini istedi.

Müdür Saka'dan vatandaşlara çağrı
07 Aralık 2023 - 10:01


İçişleri Bakanlığının 112 Acil Çağrı Merkezi Yönetmeliği çerçevesinde tüm acil yardım numaralarının “112” çatısı altında birleştirilmesinin ardından tek numara uygulaması, Kars’ta da 2021 yılında hayata geçirildi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın, kentte görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısına katılan İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Ülkenin en huzurlu ve güvenli ilk 5’inci şehrinin Kars olduğunu ifade eden Saka, göreve başladığı 14 Ağustos tarihinden bu güne kadar vatandaşların karşılaştığı suç veya suç olabileceği değerlendirilen konuları kendilerine bildirmediğini gözlemlediğini söyledi.

Kentin asayişi, çete, suç örgütleri ve uyuşturucu satıcılarıyla mücadelelerinin aralıksız devam ettiğini kaydeden Saka, “Bunlarla mücadele etmek bizim asli görevimiz. Mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Biz ülkenin en huzurlu ve güvenli 5’inci şehriyiz. Bizden önce görev yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve bu sıralamayı daha üst seviyeye çıkartmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da bize destekte bulunması gerekiyor. Vatandaşlarımız gördükleri, hissettikleri, çete, organize suç örgütleri ve uyuşturucu satıcılarıyla ilgili kimi görürlerse ihbar etsinler. Bunlarla ilgili lütfen bize bilgi versinler, biz de gereğini yapalım.” dedi.

“SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper ise bölgede en çok hayvan hırsızlığı olaylarının yaşandığına dikkat çekerek, “Biz hayvan hırsızlığıyla ilgili tüm çalışmalarımızı aralıksız yapıyoruz. Tüm birimlerimiz kendi sorumluluk alanlarıyla suç örgütlerinin eylemlerini deşifre etmek için kararlılıkla operasyonlarını sürdürüyor. İlimizde bulunan, dedektif gibi kendilerine verilen bir konuyu aydınlatılana kadar çalışan 6 Jandarma Suç Araştırma Timi’mizin (JASAT) sayısını 8’e yükselttik.” ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum