Türkiye Ralli Şampiyonası Nefes Kesti

26 takım 52 sporcunun katıldığı yarışmalarda bazı araçlar yoldan çıkarak kaza yaptı, kara saplanan araçlara ekipler müdahale etti.

Türkiye Ralli Şampiyonası Nefes Kesti
25 Şubat 2024 - 09:48


Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olarak planlanan “Sarıkamış Rallisi” başladı. Kars’tan dün start alan yarış bugün çam ormanlarıyla çevrili karla kaplı pistte devam etti. 26 takım 52 sporcunun katıldığı yarışmalarda bazı araçlar yoldan çıkarak kaza yaptı, kara saplanan araçlara ekipler müdahale etti.

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası ilk yarışı olan Sarıkamış Rallisi, 23-25 Şubat tarihlerinde Eski 36 Spor Kulübü tarafından Kars Valiliği, Kars Belediyesi, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi destekleri ile Duja Hotels, VST Tour, ICRYPEX, Spor Toto, Remed Assistance, Salados, Power App ve Fora Araç Takip sponsorluğunda organize ediliyor. Oyman Atabay sezonu ilk organizasyonu olan ralli, 23 Şubat Cuma akşamı saat 18.00’de Kars Kalesi önünde düzenlenen start seremonisi ile başladı. Rallinin bugünkü etabı Yukarı Sarıkamış, Handere ve Kızılçubuk bölgelerinde yer alan Remed Assistance, Petrol Ofisi Maxima ve Şehitler etapları iki kez geçildi.

26 takım 52 sporcunun katıldığı yarışmayı 19 takım 38 sporcu tamamladı. İlk gün tamamlanan yarışmada 52 dakika 44 saniye ile PARKUR RACİNG takımından Kerem Kaza ve Andrıs Malnıeks ikilisi birinci, 52 dakika 46 saniye 2 salise ile CASTROL FORD TEAM TÜRKİYE takımından Alı Türkkan ve Burak Erdener ikinci ve 53 dakika 22 saniye 2 salise ile GP GARAGE MY TEAM takımından Ümıt Can Özdemir ve Kutay Ertuğrul üçüncü oldu. Ralli yarın bu kez de Yağbasan, İsnos ve Keklik Deresi mevkiinde yer alan Harun Hayali, Mustafa Koç ve VST Tour etaplarını ikişer kez geçtikten sonra, saat 13.20’den itibaren Duja Chalet önündeki finiş podyumunda gerçekleşecek ödül töreni ile sezonun ilk rallisi sona erecek.

Ardahan’dan gelerek yarışları izleyen Sinan İrtegün, “Bu sene ilk defa kar rallisine katıldık, müthiş bir heyecan ve herkesi bu ralliye katılmasını bekliyoruz. Türkiye’de ilk olması hem de Kars yöremizde yapılması çok heyecan verici. Kars’ın Doğu Ekspresi ile tanıtımının üzerine eklenmiş güzel bir reklam olduğunu düşünüyorum. Ben dünya üzerinde ralliye, özellikle de OFF-ROAD’a düşkün bir insanım ilk defa orman içerisinde bir güzel bir yarış olduğunu gördüm. Müthiş bir heyecan zaten kaptan pilotlar geldiklerinde virajlarda çok keskin dönüşler yapmak suretiyle heyecanımızı had safhaya çıkartıyorlar.” dedi.

Sarıkamış’ın marka değerine katma değer katmak adına bu sene Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası ilk yarışı olan Sarıkamış Rallisi’ni düzenlediklerini söyleyen Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, “Bugün ilk gün yarışları başladı. Harika coğrafyamızda Türkiye’nin ilk ve tek kar ralli şampiyonasının birinci gününü tamamlamış olduk. Emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, yarışan sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum