Sarıkamış Rallisi'ni 18 yaşındaki Kerem kazandı

Sarıkamış Rallisi'ni Parkur Racing ekibinden 2 ay önce ehliyet alan 18 yaşındaki Kerem Kazaz, Litvanyalı copilotu Andris Malnieks ikilisi kazandı. Kazaz ve Malnieks ödülünü Vali Ziya Polat'ın elinden aldı.

Sarıkamış Rallisi'ni 18 yaşındaki Kerem kazandı
26 Şubat 2024 - 09:28


Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası tamamlandı. Sarıkamış Rallisi'ni Parkur Racing ekibinden 2 ay önce ehliyet alan 18 yaşındaki Kerem Kazaz, Litvanyalı copilotu Andris Malnieks ikilisi kazandı. Bazı araçların parkurdan çıkarak kara sağlandığı yarışmayı Osman Karakurt ailesi ve köpeğiyle izledi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 23 Şubat akşamı başlayan 'Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci günü Yukarı Sarıkamış, Handere ve Kızılçubuk bölgelerinde yer alan etaplar geçildi. Yarışmaların ikinci gününde ise Yağbasan, İsnos ve Keklik Deresi mevkiinde yer alan Harun Hayali, Mustafa Koç ve VST Tour etaplarında yarışan sporcular zorlu kış şartlarında dereceye girebilmek için gaza bastılar. Yarışmada bazı araçlar parkurdan çıkarak kara saplandı. Çok sayıda yarış sever de şampiyonayı çocuklarıyla birlikte belirlenen güvenli alanlardan izledi.

Sarıkamış Rallisi'ni Parkur Racing ekibinden yarışmaya katılmadan 2 ay önce ehliyet alan 18 yaşındaki Kerem Kazaz, Litvanyalı copilotu Andris Malnieks ile birinci oldu. Ödülünü Vali Ziya Polat'tan alan Kazaz, şampiyonanın ilk ayağı olan Sarıkamış Ralli'sinde birinci olduğundan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Castrol Ford Team Türkiye'den geçen yılın şampiyonu Ali Türkkan-Burak Erdener ikinci olurken, GP Garage My Team'den Ümit Can Özdemir-Kutay Ertuğrul'un üçüncü sırada yer aldı. İki çeker klasmanında Atış Motorsport'tan Çağlayan Çelik-Koray Akgün ve Celal Gülerhan TOSFED Ralli Kupası'nda da GMG Racing'den Gürol Baranlı-Alperen Tetik birinci oldu. Yarışmaların tamamlanmasıyla finiş podyumunda ödül töreni düzenlendi. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar ile bazı il protokolü dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Ailesi ve köpeği ‘Laki’ ile yarışmaları izleyen Osman Karakurt, “Yarışmaları izlemeye geldik, yarışmaların burada yapılmasından dolayı Sarıkamışlı olarak çok mutluyuz ve bölgemize inşallah kıymetli getirileri olur. Devamı da gelir, her yıl bekliyoruz" diye konuştu.

Sarıkamış Rallisinin Türkiye’nin ilk ve tek kar rallisi olduğunu söyleyen Sarıkamış Rallisi Direktörü Emrah Çoban, "Türkiye'nin ilk ve tek kar, 2000 metre üzerindeki tek ralli olma özelliği taşıyor. Hem araçları hem de sporcuları zorlayan bir durum, sporculardan ve teknik ekipten aldığımız geri dönüşlerde zorlu bir o kadar da güzel ve mutluluk verici olduğunu söylediler. Bir pilotumuz 'ülkemizde böyle bir değer varken biz bu kadar zaman neden bekledik' diye sordu. 2025 yarışları için planlamalar yapacağız" dedi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ise "Bir sıkıntı çıkmadı yarışmalarımızı tamamladık. En genç pilotlarımızdan biri şampiyon oldu. İnşallah Sarıkamış Rallisi kurumsal hale gelir ve her sene aynı tarihlerde belki de uluslararası yarışlara döner diye umut ediyorum" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum