Katanalp yeni Meclis Başkanı oldu

31 Martta yapılan Yerel Seçimler sonrası kazanan İl Genel Meclis Üyeleri Meclis Başkanını seçti. Kars İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı, Katanalp yeni Meclis Başkanı oldu.

Katanalp yeni Meclis Başkanı oldu
19 Nisan 2024 - 15:20


31 Martta yapılan yerel seçimler sonrası kazanan İl Genel Meclis Üyeleri Meclis Başkanını seçti. Dem Parti 7, AK Parti 6, CHP 4 ve MHP 4 sandalyeye sahip olduğu İl Genel Meclisinde DEM Parti Susuz İlçe İl Genel Meclis Üyesi Özgür Katanalp DEM Parti tarafından aday gösterilerek Meclis Başkanı seçildi.
Kars İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi Meclis salonunda yapıldı. DEM Parti ve CHP Meclis üyeleri tarafından DEM Parti Susuz İlçe İl Genel Meclis Üyesi Özgür Katanalp aday gösterilirken, Ak Parti ve MHP Meclis üyeleri ise Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Fuat Arslan’ı meclis başkanlığına aday gösterdi. 21 Meclis üyesi tarafından kapalı oy kullanıldı. Oyların 11 tanesini alan Katanalp Kars İl Genel Meclis Başkanı seçildi.
Meclis Başkanı seçilen Özgür Katanalp, Kars İl Genel Meclisinin değerli üyeleri bugün itibarıyla Kars ilimize, 7 ilçe ve bir de beldemiz olmak üzere 382 köyümüze hizmet etmek için bu yola çıktık. Bizler İl Genel Meclisi olarak, dün, bugün ve yarın hep adil ve eşit bir şekilde ayırım yapmadan ilimize hizmet edeceğiz. Her kararda birlik ve beraberlik içerisinde, ilimizin faydası olacak yatırım ve projelere imza atacağımıza inanıyor yüce meclisi saygıyla selamlıyorum dedi.
Meclis Başkan Yardımcılığına ise; Memet Sena Altun ve Suat Bayhan seçilirken, Katip üyeliklere ise Erdi Yıldırım ve İnan Atalay seçildiler.
Meclis toplantısı sonrası Meclis Başkanı Katanalp ve 21 Meclis üyesi Kars Valiliği Önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sundular ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudular.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum