Şahin, TRT'de Kars'ın gündemini değerlendirdi

Gazeteci-Yazar ve eğitimci Salih Şahin, TRT Erzurum Radyosunda yapımcı- yönetmen Dr. Faruk Urak’ın konuğu olarak Kars’ın gündemini değerlendirdi.

Şahin, TRT'de Kars'ın gündemini değerlendirdi
17 Mayıs 2023 - 09:08


Gazeteci-Yazar Salih Şahin’e ait bir türkünün kendi sesinden yayınlanmasının ardından yapılan canlı bağlantıda son günlerde Kars’ın gündemi ele alındı.

Şahin, Kars ve Ardahan’da gençlerin gölet ve su kanallarında  yüzdüğünü bu durumun tehlikeli olduğuna, Kars ve Ardahan valiliklerince göletlere girmenin yasaklandığını hatırlattı. Ayrıca Kars-Erzincan Devlet Demiryolu hakkında bitkilerde ilaçlama yapıldığını bunun için insan ve hayvan sağlığı açısından tehlikeli olduğunu ve dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. 

“Cenaze yemeğinin kaldırılması isteniyor”

Gazeteci-Yazar Salih Şahin ayrıca Doğu Bölgesinde cenaze sahiplerince gelen konuklara yemek verilmesi geleneklerinin cenaze sahiplerini sıkıntıya soktuğunu hatırlatarak, “Cenaze evlerinde ilk üç gün, 7’sinde, 40 ve 52’sinde yemekler veriliyor. Din adamlarımız dinimizde böyle bir zorunluluk olmadığını belirtiyor. Cenazesi olan aile zaten acılıdır. Bir de yemek verme zahmetinde bulunuyor. Gelenleri memnun etmeye çalışıyor. Maddi durumu iyi olmayan aileler çevresinden borç alıyor veya en az 100 bin lira kredi çekiyor. Bir de ödeme sıkıntısına giriyor. Din görevlilerimiz ilk günü komşuların imkanı ile helva verilebileceğini belirtiyor. Yemek yedirme geleneğinin kaldırılması için bazı köylerde kararlar alındı” diye konuştu. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum