Naif Alibeyoğlu'nun 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Kars Belediye Eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Alibeyoğlu'nun mesajı şöyle:

Naif Alibeyoğlu'nun 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
24 Kasım 2023 - 10:02


Yarınlarımızı emanet edeceğimiz ve geleceğimizi şekillendirecek kuşaklara, özgür ve bilimsel düşünme gücü, insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü, toplumsal duyarlılık, ahlak ve erdem sahibi bireyler olarak yaşamak gibi çağımızın olmazsa olmaz değerlerini aşılamayı şiar edinmiş bu ulvi mesleğin mensuplarını saygıyla selamlıyorum.
Öğretmenlik, Dünyanın en kutsal mesleğidir.
Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlerin eseridir. Onun için sizler toplumun tüm bireylerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakârlığı da gösteren sizlersiniz.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır “ sözüyle öğretmenlerin ve bireylerin geleceğe hazırlanması misyonunun önemini en güzel şekilde vurgulamıştır.
Atatürk’e göre “en önemli, en esaslı nokta eğitim meselesidir”
“Eğitim Bir Milleti Ya Hür, Bağımsız, Şanlı Yüce Bir Toplum Halinde Yaşatır Ya da Bir Milleti Esarete ve Sefalete Terk Eder” sözüyle eğitimin, milletlerin geleceğindeki önemini bir kez daha ortaya koymuştur.
Nitekim Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin oluşturduğu bilgi toplumu olarak da adlandırılan yeni çağı yakalamak istiyorsak, "bilgi"yi sadece tüketen değil, onu üretip çağı yönlendiren toplum olma gerçeğinin önemini kavramak zorundayız.
Diğer bir ifadeyle; günümüz dünyasında ülkelerin belirleyici rol oynaması nitelikli insan gücüne sahip olmalarına bağlı olup, bu konuda en büyük sorumluluk da öğretmenlere aittir.
Öğretmenlik, dört duvarın arasında, önceden söylenmiş ve yazılmışların sistemli ezberini aktarma uğraşının çok ötesinde, insanı ve hayatı şekillendirme çabasıdır.
Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Güzel Karsımızın Aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan İlimizdeki siz değerli öğretmenlerimizin, atanamayan öğretmenlerimizin ve Millî Eğitim çalışanlarının Öğretmenler gününü kutluyor, hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum