'Mobil Trafik Eğitim Tırı' Kars'ta

Jandarma Genel Komutanlığına ait ‘Jandarma Mobil Eğitim Tırı’ ve ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ Kars’ta vatandaşlara uygulamalı trafik eğitimi verdi.

'Mobil Trafik Eğitim Tırı' Kars'ta
18 Haziran 2023 - 14:07


İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığınca mobil trafik eğitim tırı farkındalık oluşturmak amacıyla Kars’a getirildi.
Kars İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı trafik timleri Kars Kalesi eteklerindeki Bedesten bölgesinde kurulan mobil trafik eğitim tırında ve çocuklar için kurulan trafik pistinde ve çocuklara trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılması ve trafik kuralları hakkında teorik ve uygulamalı olarak bilgilendirmenin sağlanması amacıyla mobil trafik tırı ve emniyet kemeri simülasyon aracı ile trafik güvenliği konularında uygulamalı eğitimler verildi.
Tırın içinde jandarma tarafından hazırlanan çizgi film ile çocuklara trafik kuralları anlatıldı, trafik ışıkları pedallı araçlarla uygulamalı olarak gösterildi. Trafik kazasında yaşanılabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek ve emniyet kemerinin önemi için simülasyon aracı da vatandaşlar tarafından deneyimlendi.
Alkollü araç kullanırken gözlerin görmediğini anlatmak açısından uygulamalı olarak göze takılan özel bir gözlükle kaleye top atışı yapılırken ayını zamanda milli üretim radar cihazı da tanıtıldı. Jandarma trafik eğitim tırı birçok alanda eğitim verirken hem vatandaşlardan hem de öğrencilerinden yoğun katılım sağlandı.
‘Jandarma Mobil Eğitim Tırı’ ve ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ yarın da Sarıkamış’ta 15 Temmuz meydanında olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum