Milletvekili Koçyiğit: "Kızamık salgını kapıda, acilen önlem alınmalı"

Milletvekili Koçyiğit, “Dünya Sağlık Örgütü’nün verileri, sağlık meslek örgütleri ve halk sağlığı uzmanlarının yarılarına göre acil ve etkin önlemlerin alınmaması durumunda Türkiye’de ciddi bir kızamık salgını yaşanması an meselesidir.” dedi.

Milletvekili Koçyiğit: "Kızamık salgını kapıda, acilen önlem alınmalı"
22 Haziran 2023 - 13:58


Yeşil Sol Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, kızamık vakalarındaki artışın sebebinin araştırılması ve kızamık salgını riskinin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talebini TBMM’ye iletti.

Yeşil Sol Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, TBMM’ye talebini şöyle iletti; “Sağlıkta Dönüşüm Politikaları ile birlikte, önleyici ve koruyucu sağlık hizmetleri geri plana atılmış tedavi edici hizmetlere öncelik verilmiştir. Pandemi döneminde, aşı karşıtlarının gerçekleştirdiği yanlış bilgilendirmelere gerekli refleks gösterilerek aşının önemi etkin bir şekilde anlatılmamış, akabinde deprem ile birlikte oluşan göç ve deprem bölgesindeki halk sağlığı çalışmaları da başarıyla yönetilememiştir.

Kızamık salgınları başta çocuklar olmak üzere halk sağlığını ciddi oranda etkilemekte ve ölümcül sonuçlar doğurmakta ayrıca halk sağlığı sistemi üzerinde büyük bir yük oluşturmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verileri, sağlık meslek örgütleri ve halk sağlığı uzmanlarının yarılarına göre acil ve etkin önlemlerin alınmaması durumunda Türkiye’de ciddi bir kızamık salgını yaşanması an meselesidir.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum