Kars'taki Asansörcülerden Kamuoyuna Açıklama

​​​​​​​Kars’ta asansör bakım ücretlerine zam yapılması ile ilgili gazetelerde yer alan haberlere, asansörcülerden açıklama geldi.

Kars'taki Asansörcülerden Kamuoyuna Açıklama
09 Ocak 2024 - 09:08


Yapılan zammın makul oranda olduğu, maliyetlerin yüksek olması sebebiyle, yapılan bu zammın bile giderleri karşılamadığı, böyle giderse firmalarını kapatacaklarını ifade eden Asansörcüler, “daire başına tabiri caizse bir sigara parası bir gelmiyor” Kars'taki fiyatlar ülke genelinden çok çok geride, resmi tarifenin de çok altında, açıklamasında bulundular.

Kars’ta asansör bakım fiyatlarına bir anda fahiş artış yapıldığı iddiası ile yapılan haberlere, Kars’ta bulunan asansör firmaları olarak gerekli açıklamayı yapma zorunluluğu duymuş olup, takdiri değerli Kars halkı ve kamuoyuna bırakıyoruz.

Yetkili bir asansör firmasının, TSE yönetmeliklerine göre azami olarak en az 1 mühendis, 2 teknik personel, 2 yardımcı personel (çırak) çalışan bulundurma zorunluluğu vardır. Bu nedenle çalışan personel giderlerinin ( SGK,maaş,yemek vs..) karşılanması akabinde yetkili bir firmanın gerekli belgeleri alabilmesi için her yıl devlet kurumlarınca belirlenmiş olan harç ve vize ücretlerinin karşılanması, yine vergi, yakıt,kira ve şirket giderlerinin karşılanabilmesi için asansör bakım fiyatlarında artış yapma zorunluluğu oluşmuştur.

Haberlere konu olan artış 6-7 kat oranında değil, Tüm Asansör Sanayi İşverenleri Sendikası tarafından belirlenmiş olan tarifenin de yarısı olarak baz alınmıştır. Yaptığımız işin tehlike ve sorumluluk boyutu da göz önüne alındığında verilen fiyatların makul tutulduğunu bildirir, siz değerli Kars halkı ve kamuoyuna saygıyla sunarız.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum