Kars'ta özel çocukların velileri Vali Polat'a seslendi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da farkındalık günü olan Dünya Engelliler Günü’nde özel çocukların velileri Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’a seslenerek, ayrımcılık yapıldığını söylediler.

Kars'ta özel çocukların velileri Vali Polat'a seslendi
04 Aralık 2023 - 09:54


3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti. Özel çocuklarla birlikte olan Vali Polat, özel çocukların hazırladığı gösterileri beğeni ile izledi ve aileleriyle bir araya geldi.

Vali Polat’ın ziyaretinin ardından gazetemize ulaşan bazı özel çocukların velileri Vali Polat’a seslenerek kentte onlarca özel çocuğun Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim ve öğretim gördüğünü ve onlar arasında ayrımcılık yapıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ülke genelinde hayata geçen proje kapsamında özel çocukların adreslerine yakın ilköğretim okullarında özel sınıf açıldı. Kentte Başbakanlık TOKİ İlkokulu’nda hayata geçirilen 3 özel çocuğun eğitim ve öğretim gördüğü sınıfa Vali Polat’ı davet eden veliler, Kars’a gönderilen materyallerin okullarına ulaşmadığını ve bu konuda sıkıntı çektiklerini dile getirdiler. Veliler, özel gereksinimi olan öğrenciler için gereken malzemelerin kırtasiyelerde satılmadığı için büyük sıkıntı çektiklerini ancak devletin sağlayacağı olanaklarla bir nebze de olsa rahatlayacaklarını ifade ettiler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum