Kars'ta kar yağışı köyleri beyaza bürüdü

Kars’ta etkili olan kar yağışı 2 bin 300 rakımlı Boğatepe Geçidinde bulunan merkeze ve Susuz ilçesine bağlı bazı köyleri tamamen beyaza bürüdü.

Kars'ta kar yağışı köyleri beyaza bürüdü
21 Mart 2024 - 11:32


Tamamen beyaz örtüyle kaplanan bazı köylerde kar kalınlığı 60 santimetreyi bulduğu görüldü. Yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkilerken 3 köy yolu ise ulaşıma kapandı. Kars İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşımın yeniden sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam ettiği bölgelerde sürücülerin dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarda bulundu.

Köyleri karla kaplanan Keçili köyünde yaşayan Emrecan Okulmuş, “Rakım yüksek olduğu için burada iklim sert geçiyor. Yaklaşık 3-4 ay kış şartları bu şekilde devam ediyor, yaklaşık 20 gün sonra hayırlısıyla nefes alırız. Kapanan köy yolumuz sürekli açılıyor, bugün de kapanmıştı ekipler geldi, kamyon yolda kaldı ama Allah’ın izniyle açılıyor, sıkıntı yok.” dedi.

Yolu kapanan Keçeli köyünde çalışma yapan kar küreme kamyonu kara saplandı. Köydeki traktörle bulunduğu yerden kurtarılan kamyon köy yolunu açmaya devam etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum