Kars'ta kadına şiddete dikkat çekildi

Kars'ta, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü”nde çeşitli etkinliklerle kadına şiddete dikkat çekildi.

Kars'ta kadına şiddete dikkat çekildi
25 Kasım 2023 - 15:42


Kars Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik ilgili kurumların desteği ile toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olması için bilgilendirme yapıldı.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere, Kars Belediyesi, Kars İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Kars Barosu, KOSGEP, Oğuzlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi gibi kamu kurum ve kuruluşları tarafından açılan stantlarda, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması anlatıldı. Stant açan paydaş kurumlar, Karslılara hazırladıkları broşür ve kırmızı karanfil dağıttı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ve beraberindekiler stantları gezerek yetkilerden bilgi aldı. Etkinlikte, kurulan panoya Polat ve beraberindekiler, ellerini turuncu boya ile kaplayarak el izlerini bıraktı.

Tüm kadınların KADES uygulamasını telefonuna kurmalarını isteyen Vali Polat, etkinlikte gazetecilere açıklama yaptığı açıklamada, “Hedefimiz sıfır, bir sayısı bile çok yüksek bir sayı. Bir sayısı demek bir can demektir. Bununla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları mücadele ediyor. Ancak toplumun her kesimi mücadele etmek zorunda. Biz çocukluktan itibaren insanımıza, evlatlarımıza, neslimize şiddeti anlatmamız lazım, şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu aşılamamız lazım. Biz neslimizi ona göre yetiştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah Kars’ta da toplantılarımızı yapıyoruz ancak toplantıların sahaya da yansıması için arkadaşlarımız sahada çalışıyorlar. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum; tüm kadınlarımızı KADES uygulamasını indirmesini rica ediyoruz. KADES tüm dünyada örnek gösterilen uygulamalardan birisi, tüm ablalarımız ve kızlarımız da var, bizler de kontrol ediyoruz, sizler de kontrol edin. Bu şiddet göreceğim anlamına gelmiyor, şiddete maruz kalındığı zamanda bu uygulamanın kullanıldığı zaman kolluk kuvvetlerimiz en kısa sürede olay yerine intikal ediyor ve şiddete maruz kalan insanımıza yardımcı ve destek oluyor.” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum