Kars'ta Halk Sahnesi konseri verildi

Kars Valisi / Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın talimatları kapsamında Belediye tarafından hazırlanan sosyal ve kültürel etkinlikleri şiir, aşıklar dinletisi ve halk müziği konseriyle devam etti.

Kars'ta Halk Sahnesi konseri verildi
27 Eylül 2023 - 09:09


Etkinlikler kapsamında; Kars Bedesten Bölgesinde aşık atışması, şiir dinletisi ve halk Müziği konser etkinliği düzenlendi. Vatandaşların da ilgi gösterdiği etkinliğe Vali Ziya Polat ve protokol üyeleri de katıldı. Etkinlik alanına gelen Vali Ziya Polat, vatandaşlara el işaretiyle “Ayağa kalkmayın rahatsız olmayın” diyerek yanlarına oturdu. Etkinliği protokol ile birlikte vatandaşların yanında izleyen Vali Polat daha sonra konserdeki görevlileri, şair ve sanatçıların yanlarına gidip tek tek ellerini sıkarak teşekkür etti.

Aşıklar Ayhan Şimşekoğlu ve Mahmut Karataş’ın ardından tarih araştırmacısı Sultan Aydın sahne aldı. Aydın, Kars’ın tarihi, Kars Kalesi, Kars ve Cumhuriyet tarihi boyunca kentte görev alan valililerle ilgili bilgilendirme yaptı. Fıkra örnekleri de sunan Aydın’ın bilgilendirmesinden sonra halk müziği sanatçı Arzu Aras sahne aldı. Aras da yöresel türküler ve hareketli eserleriyle doyumsuz anlar yaşattı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum