Kars'ta Dijital Vatandaşlık Çalıştayı tamamlandı

Kars’ta iki gün süren ve ülkemizde ilk kez uygulanan Dijital Vatandaşlık Çalıştayı tamamlandı.

Kars'ta Dijital Vatandaşlık Çalıştayı tamamlandı
01 Mayıs 2023 - 09:44


Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen çalıştayda il genelinden 56 öğretmen de büyük özveri gösterdi. 
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Avrupa Konseyi tarafından geliştirilen dijital vatandaşlık eğitiminlerini destekleyen 47 ülke bulunmaktadır ve Türkiye de bu destek ağı içerisinde yer almaktadır. 
Bu ülkeler dijital vatandaşlık eğitimlerini geliştirmeye ve tüm kademelerde yaygınlaştırmaya çalışmaktadırlar.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2019 yılından beri ulusal ve uluslararası düzeyde dijital vatandaşlık eğitimi yaygınlaştırmaya devam edilmektedir.
Sosyal medya ve dijital teknolojilerle dolu bir dünyada 
Çocukların ve gençlerin; güvenli ,etkili ,eleştirel ve sorumlu bir şekilde katılmalarını desteklemek elbette ki biz eğitimcilerin uhdesindeki öncelikli işlerden biridir.
Bizim İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yenilik ve Eğitim Teknolojileri şubesi Fâtih Projesi koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen dijital vatandaşlık eğitimi çalıştayı bu anlamda belkide Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmektedir.
İl genelinde ki 70'e yakın öğretmenin katılımı ile 2 gün sürecek olan ve örnek atölye çalışmalarını kapsayan bu çalıştay bizleri memnun etmektedir.
Avrupa konseyinin yakından takip ettiği bu çalıştayın dönütlerini herkes gibi bizler de sabırla ve merakla bekliyoruz.
Bu vesileyle bu çalıştaya öncülük eden Gürhan Alan hocama ona destek veren siz değerli mesai arkadaşlarıma ve katkı sağlayan emniyet olmak üzere tüm kurumlara şükranlarımı sunarım.
Bu çalıştayın örnek ve öncü bir çalışma olması temennisiyle hepinize başarılar diliyorum. 
Dijital Vatandaşlık Çalıştayının ilk defa ilimizde düzenlenmesinde öncülük eden ve büyük gayret gösteren BT İl Koordinatörü Gürhan Hocama, SİBERAY'dan bize destek veren Şube Müdürü Fatih Bey'e, SİBERAY Polis Memuru Hüseyin Bey'e ve tabii eğitime katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ülkemize, ilimizden böyle bir katkıda bulunmaktan ötürü mutluluk duyuyor, ilimiz için hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.” dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum