Kars'ta bayram şekeri görücüye çıktı

Kars’ta Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayram şekerleri tezgahlardaki yerini aldı.

Kars'ta bayram şekeri görücüye çıktı
09 Nisan 2024 - 08:56


Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte bayramda misafirlere ikram edilecek olan her renkte bayram şekeri görücüye çıktı. Bayram öncesi tezgahlardaki yerini alan şekerler 50 ila 100 TL arasında fiyatla satılırken, yetkililer ucuz şekerlemeden kaçının uyarısında bulundular.

Kars’ta özellikle Hapan Mevkiinde iş yerlerinin önünde sergilenen rengarenk şekerler, bayramın habercisi olarak vatandaşların karşısına çıktı. Şekerlemelerin görücüye çıkmasıyla birlikte, tatlıcılarda da hummalı çalışmalar başladı.

Bayram öncesi hummalı çalışmalar sergileyen tatlıcılar, ise tatlı üretimine hız verdiler. Bayram dolayısı ile şeker tüketiminin arttığına dikkat çeken doktorlar, bayramda fazla şeker tüketiminin sağlık açısından zararlı olduğunu, bu nedenle şeker tüketiminde aşırıya kaçmamaları gerektiği uyarısında bulundular.

Öte yandan ucuz şekerlemelerinde sağlığa ciddi zararlar verdiğine değinen yetkililer, piyasada ucuz fiyatlarla satılan şekerlemelerden kaçınılması gerektiğini söylediler. Şeker satıcıları ise bu yıl geçen yıla oranla fiyatlarda herhangi bir artışın olmadığına dikkat çektiler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum