Kars'ta 450 araçlık otopark hizmete girdi

Kars’ta 2018 yılında temeli atılan Sultan Alparslan Cami ve Külliyesi’nin altında yer alan 450 araçlık kapalı otopark hizmete girdi.

Kars'ta 450 araçlık otopark hizmete girdi
16 Ocak 2024 - 15:07


Yaklaşık 356 milyon liraya mal olan Sultan Alparslan Külliyesi Mevlid Kandilinde açıldı. Açılıştan sonra bazı prosedürlerin tamamlanmasının ardından 450 araçlık kapalı otopark da hizmete girdi. Saat 06.00’da açılan otopark saat 22:00’ye kadar hizmet veriyor. 1 saatlik ücretin 20 TL olduğu otopark ücretinde aylık abone olarak da 1000 TL belirlendi.

Türkiye’nin en ucuz kapalı otoparkı olma özelliğini taşıdığını ifade eden Sultan Alparslan Cami ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Aktaş, “Külliyemiz Mevlid Kandili itibariyle açılmış oldu, fakat otoparkın teknik bir takım problemlerini giderme aşamasında biraz zaman aldı ve geçen itibariyle testlere, deneme girişlerine başladık. Bu hafta itibariyle de otoparkımızı açmış oluyoruz. Otoparkımız 450 araçlık, şimdilik sabah 6’dan gece 10’a kadar açık tutuyoruz. İlerleyen günlerde yoğunluğa göre 7/24 tam kapasite ile hizmet etmiş olacağız.” dedi.

Kapalı otoparka vatandaşın ilgisinin her geçen gün arttığını kaydeden Aktaş şunları söyledi; “Şu anda vatandaşın ilgisi yavaş yavaş artmaya başladı, arabaları çekiyorlar ve her geçen gün de artıyor. Sistem, otomatik tamamen kamera ve bilgisayarlı sistem girdiğiniz zaman otomatik olarak bariyerler açılıyor ve kayıt başlıyor. Kaldığınız süre itibariyle de çıkışta bilgisayar ekranına yansıyor otomatik olarak çıkışınız yine temin edilmiş oluyor. Yani sadece ödeme noktasında sistemi kontrol etmek açısından bir görevlimiz var onun haricinde bütün sistem otomatik. Ödemeleri şu anda nakit olarak alıyoruz, ticari işletme kurulma aşamasında onun da prosedürlerini yürütüyoruz, Allah nasip ederse bu haftanın sonuna kadar da onu temin etmiş oluruz ve bankadan pos makinesi almak marifetiyle onu da devreye sokacağız.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum