Kars'ta 30 yıl sonra aynı caddede oğlu dolaştı

Kars’ta 30 yıl önce valilik görevi yapan Sıtkı Aslan’ın oğlu Celal Mert Aslan anılarına döndü.

Kars'ta 30 yıl sonra aynı caddede oğlu dolaştı
17 Eylül 2023 - 09:50


1992 yılında Amasya Valiliği görevinden Kars Valiliği görevine atanan Sıtkı Aslan’ın oğlu Celal Mert Aslan 30 yıl aradan sonra Kars’a geldi.

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu'nun (USEF) 'İnsanı Dönüştür Projesi' kapsamında plastik çöp toplama ve kirlilikle mücadele amacıyla düzenlediği '100'üncü Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü'ne katılmak üzere kente gelen Aslan, 30 yıl önce yaşadığı şehri tekrar görme imkanı yaşadı.

Etkinliğin koordinatörlerinden olan Aslan, 30 yıl önce babasının 1 yıl 6 ay görev yaptığı ve kendisinin de yaşadığı şehirde duygusal anlar yaşadı. O dönem konut olarak yaşadığı evi ziyaret eden Aslan şuan Valilik Makamı olmasından dolayı büyük şaşkınlık yaşayarak “Evim nerede?” diye görevlilere sordu. Görevlilerle geçmişte yaşadığı ev ile ilgili sohbet eden Aslan kentte yaşadığı anılarını gazetemize anlattı.

1 yıl 6 ay Kars’ta yaşayan Aslan o dönem Ardahan ve Iğdır’ın Kars’tan ayrılmadığını ve kentin çok büyük olduğunu dile getirerek, babasının döneminde konutunun ve makamının gerek kapısının gerekse telefonun her kesimden vatandaşa açık olduğunu söyledi.

30 yıl aradan sonra anlamlı bir etkinlik için yeniden Kars’ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Aslan, Valilik tecrübesiyle kente Vali olarak atanan Ziya Polat’ın da babasıyla aynı devlet tecrübesiyle karşılaştığını ve aklına 2008 yılında vefat eden babası Vali Sıtkı Aslan’ın hizmetlerinin geldiği, Polat’ın da aynı babası gibi kadim şehir Gazi Kars’a hizmet edeceğinden emin olduğunu ve başarılı olup iz bırakacağından emin olduğunu söyledi.

Ayrıca Aslan, '100'üncü Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü'ne destek olan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ve güvenlik güçlerine de teşekkür ederek, minnettarlığını ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum