Kars, EMITT 2024 Fuarı'nda tanıtılıyor

Bu yıl 27. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

Kars, EMITT 2024 Fuarı'nda tanıtılıyor
09 Şubat 2024 - 13:18


Fuarın açılışı İstanbul Valisi Davut Gül, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, Yönetim Kurulu Başkanımız Kadir Bozan, TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı olmak üzere birçok yöneticinin katıldığı kurdele kesme töreniyle gerçekleştirildi. 95 ülkeden 595’ten fazla katılımcının yer aldığı fuarda "Seyahat Trendleri", "Sağlık Turizmi", "Sorumlu Turizm" ve "Seyahat Teknolojileri" konuları işleniyor.

Kars olarak, EMITT Fuarında Kars Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), özel sektör ve sivil toplum temsilcilerince ilin tüm değerleri tanıtılmaktadır.

EMITT Fuarı’nda, Kars standında Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kars’ın Coğrafi işaretli ürünleri, kültürel ve tarihi değerleri, Doğu ekspresi, Sarıkamış Kayak Tesisleri ve yöresel ürünlerinin tanıtımları sağlanmaktadır.

Stantta Kars’ın tarihi dokusunu yansıtan Kars Evleri/Yapıları, Doğu Ekspresi, Sarıkamış Kayak Tesisleri kayak simülasyonu ile Kars’ın coğrafi işaretleri tanıtılmakta ve konuklara bilgiler verilmektedir.

Kars Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı Turizm Sektöründe faaliyet gösteren üyeler adına EMİT Fuarına katılım sağlayan Başkan Kadir Bozan Kars’ın standına gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Stantta yer alan Kars’ın tarihi ve kültürel değerlerinin kentin tanıtımı için çok yararlı olduğunu belirten Bozan, “Burada görsel ve dijital olarak Kars’ın tarihi, turistik, kültürel yerleri ve değerleri tanıtılıyor. Bu bakımdan Kars’a gitmeden Kars burada ziyaret edilmiş oluyor. Bu çalışmalar ilimizin tanıtımı için oldukça önemli.” dedi.

Kars’ın coğrafya, tarih, kültürel ve doğal güzellikler açısından muazzam birikimi olan bir kent olduğuna ve Kars’ın doğa turizmi, kış turizmi, tarih turizmi, inanç turizmi, gastronomi turizmi ve kültürel turizm gibi birçok alanda olanak sağladığını vurgulayan Bozan, “Bir tarafta Sarıkamış Kayak Tesisleri, bir tarafta Ani Harabeleri diğer tarafta Çıldır Gölü ve merkezde Kars Tarihi yapıları var. Kayak yapabilirsiniz, Ani Harabelerinde gezebilirsiniz, tarihi yapıları keşfedebilirsiniz, inançlarınızı yaşayabilirsiniz dolayısıyla Kars turizm açısından muazzam imkanlar sunuyor. Bu anlamda kentimizin turizm alanında hak ettiği yerlerde olabilmesi için KATSO olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz ve Kars’ı turizm kenti yapmak için var gücümüzle çalışacağız. “ifadelerine yer verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum