Kars Belediye Başkanlık Konutu Yıkılıyor!

Kars belediye başkanlık konutu içler acısı durumda.

Kars Belediye Başkanlık Konutu Yıkılıyor!
25 Haziran 2023 - 09:31


Kars Belediye Başkanlık konutu, geçmişte Kars'ın yeni seçilen Belediye eski Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından ilginç bir şekilde kullanılmamıştır. O dönemde, konutun potansiyelini kullanarak Karslı kadınların el emeği ürünlerini sergileyecekleri bir merkez oluşturulması ve atölyelerin kurulması gibi sosyal bir amaç taşıyan projeler hayata geçirilmiştir. Bu sayede, kadınlar hem aile bütçelerine katkıda bulunacaklar hem de el sanatları becerilerini sergileme fırsatı bulacaklardı.

Ancak, maalesef 2009 yılından bu yana başkanlık konutu tamamen kullanılmaz hale gelmiş ve bakımsızlık nedeniyle içler acısı bir duruma düşmüştür. Konutun çürüyen duvarları, dökülen boyaları ve bakımsız bahçesi, görenleri adeta üzmektedir.

Kars Belediye eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, başkanlık konutununun neden kullanmadığına bir anlam veremediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Bu bina biz göreve geldiğimizde çok sağlam olmamakla birlikte yine lojman olarak kullanılıyordu. Ancak biz burada oturmak yerine Karslı kadınarımız, kardeşlerimiz hem bir meslek sahibi olsunlar hem de aile bütçelerine bir katkı sunabilsinler diye onlar için bir atölye haline getirdik. Burada dikiş nakış el sanatları ve halı dokuma kursları açtık ama gelin görünki bizden daha sonra basiretsiz yönetim biçimiyle bu atölyeler kapatılmış ve buraların talan edilmesine izin verilmiştir. Ben inanıyorum ki Sayın Valimiz bu konuda gereken duyarlılığı gösterecektir."
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum