Bir Sabah Uyandı Elleri Kınalı

Kars’ta petrol istasyonunda çalışan 24 yaşındaki Ahmet Ocak sabah uyandığında ellerinin kına olduğunu görünce şok yaşadı.

Bir Sabah Uyandı Elleri Kınalı
23 Kasım 2023 - 12:42


Kars’ta bir petrol istasyonunda çalışan 24 yaşındaki Ahmet Ocak, izinli olduğu gün kent merkezinde vakit geçirip kuaföre gittiğini akşam evde duş alarak erkenden uyuduğunu ve sabah işe gitmek için kalktığında ellerinin kınalı olduğunu görünce kısa süreli şok yaşadığını söyledi. 
Durumu hemen ailesiyle paylaşan Ocak, mantıklı bir açıklama bulamadığını ve internetten buna benzer durumların yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili araştırma yapmaya başladığını belirtti. 

Uyandığınızda neden kına oluşur?

Bazı inanışlara göre; Sabah uyanınca elde kına lekesi görmek Allah'ın varlığının delillerindendir. Ruh uyurken vücuttan ayrılır ve farklı alemlerde gezer oralardan bu lekeleri alır. Bu durumda kişi sevinmelidir. Dolaşan ruh dönerken o gezdiği yerlerden bazı ilerin vücutta çıkmasına neden olur. Ruh, uyku halinde buradan geçerken cinler alemine uğramış. Bu buradan sıçramış olabilir. Bu izler kına ya da daha farklı belirtiler halinde de ortaya çıkabilir.

Birçok tıp kaynağında ise kına oluşumu aslında mantar enfeksiyonun belirtisi olarak gösteriliyor.  Fayohipomikoz (İng: "Phaeohyphomycosis"), koyu renkli mantarların sebep olduğu fırsatçı enfeksiyonların geneline verilen bir isimdir. Bu mantarlar aslında sadece deri enfeksiyonuna neden olmazlar; herhangi bir iç organı da enfekte edebilirler. Fakat deri enfeksiyonunda siyah karaltılara ve lekelere neden oldukları için halk arasında daha yaygın bilinirler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum