Başkan Müçük, ÇKS kayıtlarına dikkat çekti

Kars Ziraat Odası Başkanı Özcan Müçük, 2023 yılı ÇKS dosya müracaatı yapanların güncelleme yapmak için odaya müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Başkan Müçük, ÇKS kayıtlarına dikkat çekti
09 Eylül 2023 - 09:51


Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile ilgili açıklama yapan Kars Ziraat Odası Başkanı Özcan Müçük, “2023 yılı ÇKS dosyası müracaatını ziraat odalarına uğramadan internet üzerinden yaparak dosyasını İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim eden 2023 yılı oda üyelik ve tarımsal bilgilerini güncelleme yapmayan çiftçimizin kayıtları Ziraat Odaları ve ziraat odaları birliği mevzuatı ve üye kayıt yönetmeliğine göre pasif duruma düşürülecektir. Pasif duruma düşen üyeler kesinlikle 2024 yılı ÇKS dosyası yaptıramaz. Devletin verdiği tarımsal destekleri alamazlar. Beş yıl süre ile de yanlış beyanda bulunduklarından cezai işlem başlatılıp, aldıkları destekleri geri iade edeceklerdir.” dedi.

2024 ÇKS dosyaları 1 Eylül itibariyle başladığını ve odadan güncelleme işleminin de yapıldığını ve internet üzerinden başvuru yapamayan çiftçilere odada görevli personel tarafından yardımcı olunacağını da anımsatan Başkan Müçük açıklamasını şöyle sürdürdü: “Pasif duruma düşen üye listemizi Eylül ayında başlayacak olan 2024 yılı ÇKS dosyalarından önce, tarım İl ve İlçe Müdürlüğü ile Tarım Bakanlığına mevzuat gereği bildirmek zorundayız. Çiftçilerimizin 2023 yılı güncellemesini yapmadığından dolayı mağdur olmamaları için en kısa sürede Ziraat Odamıza gelerek tarımsal kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir.”

TMO’ya da çağrıda bulunan Başkan Müçük, ürünlerin alımlarının devam ettiğini, TMO’nun bu alımlarda çiftçilere biraz daha ılımlı yaklaşarak kotayı kaldırmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum