Alibeyoğlu, Eurochambres Başkanlık Divanı Toplantısına katıldı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Eurochambres Başkanlık Divanı Toplantısına katıldı.

Alibeyoğlu, Eurochambres Başkanlık Divanı Toplantısına katıldı
19 Eylül 2023 - 09:18


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun, Başkan Yardımcılığını yürüttüğü Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin (Eurochambres) Başkanlık Divanı toplantısı, İspanya Odalar Birliği Başkanı José Luis Bonet’in ev sahipliğinde Madrid’de yapıldı. Toplantıya KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğ’lu ilimizi ve bölgemizi temsilen katılım sağladı.

Toplantıya, AB Dönem Başkanlığı’nı üstlenen İspanya’nın Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Xiana Mendez Bertolo katılarak, İspanya AB Dönem Başkanlığı politika öncelikleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, bürokrasinin azaltılması, gümrük birliğinin modernizasyonu dahil müzakeresi devam eden Serbest Ticaret Anlaşmalarının tamamlanması, nitelikli işgücü sorunu ve AB genişleme süreci konuşuldu.

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Başkanlık Divanı toplantısı için Madrid’e giden, Başkan Alibeyoğlu, Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci’yi ziyaret etti.

Alibeyoğlu, Türkiye-İspanya ilişkileri hakkında verdiği ayrıntılı bilgi için Büyükelçi Ezberci’ye teşekkür ederek, görevinde başarılar diledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum