Kültür varlıklarına define gözüyle bakılmasın

Kars Arkeoloji ve Etnografya Müze Müdürlüğü tarafından Uluslararası Kültür Varlıklarının Yasadışı Kaçakçılığıyla Mücadele Günü kapsamında farkındalık oluşturmak adına sinevizyon gösterisi sundu.

Kültür varlıklarına define gözüyle bakılmasın
14 Kasım 2023 - 11:53


Her yıl 14 Kasım'da düzenlenen Uluslararası Kültür Varlıklarının Yasadışı Kaçakçılığıyla Mücadele Günü, dünyanın her yerinde gerçekleşen hırsızlık, yağma ve kültür varlıklarının yasadışı kaçakçılığının, insanların kültürlerini, kimliklerini ve tarihlerini çaldığını ve bu suçla mücadele etmek için el ele veriliyor. Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürü Hakim Aslan ve vatandaşların katıldığı etkinlikte Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önüne kurulan sinevizyon gösterisi büyük ilgiyle izlendi.
Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Müdürü Aslan, “Kaçakçılığı önlemeye yönelik tüm dünyada 14 Kasım’da kutlanan bugünü biz 13 Kasım akşamı yaptık. Bakanlığımız tarafından hazırlanan videoları halkın en yoğun ve en işlek olduğu bir bölgede sergileyerek hem Kültür Mirası olan tarihi yapıda sergilemek hem de halkın görebileceği ve bilinçleneceği bir alanda yapmak istedik. Buradaki amacımız; kesinlikle kültür varlığı kaçakçılığını önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak. Vatandaşlarımıza çağrımız bu özellikle yani kültür varlıklarına define gözüyle bakmamak, bunların zaten kültür varlığı olması ülke mirası açısından en önemli nokta.” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum