KOSGEB Girişimcilik Desteğini Anlattı

2018 yılından itibaren ağırlıklı olarak imalat sanayini destekleyen KOSGEB, İleri Girişimci Programı ile işletmesini kuracak olan girişimciler için teknoloji düzeylerine göre 365 bin TL’ye kadar destek sağlayabiliyor.

KOSGEB Girişimcilik Desteğini Anlattı
02 Kasım 2023 - 09:53


KOSGEB Kars Müdürlüğü ve Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yapılan bilgilendirme toplantılarında Kars il merkezinde eğitim gören Meslek Lisesi öğrencilerine Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından sağlanan destekler hususunda bilgi verildi. Meslek Liselerine Yönelik Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde düzenlenen organizasyon ile “Meslek Lisesi Öğrencilerinde Girişimcilik Kültürünün Yaygınlaştırılması" amaçlanıyor.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen toplantılarda, KOSGEB Kars Müdürlüğünde görev yapan KOBİ Uzmanları tarafından öğrencilere; KOSGEB destekleri, proje hazırlama formatı ve iş fikirleri ile ilgili bilgi verildi. Program ile mezuniyet sonrası imalata yönelik işyeri açmayı planlayan gençlere ilk ağızdan KOSGEB destekleri anlatılarak bu desteklerden en iyi şekilde istifade etmeleri amaçlanıyor.

2018 yılından itibaren ağırlıklı olarak imalat sanayini destekleyen KOSGEB, İleri Girişimci Programı ile işletmesini kuracak olan girişimciler için teknoloji düzeylerine göre 365 bin TL’ye kadar destek sağlayabiliyor. İmalat dışı sektörlerde işyeri açan girişimciler ise 65 bin TL’ ye kadar olan Geleneksel Girişimcilik desteğinden yararlanabiliyor. Bu destekler ile işletmesini kuran girişimciler ayrıca 70 bin TL’ye kadar olan Finansman Desteğine de başvuru yapabiliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum