Kars Yeşil Sol Parti'den 14 Mayıs açıklaması

Kars Yeşil Sol Parti’si 14 Mayıs seçimleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Kars Yeşil Sol Parti'den 14 Mayıs açıklaması
12 Mayıs 2023 - 17:17


Parti binasında düzenlenen basın açıklamasına Yeşil Sol Parti İl Başkanı Kaya Naki, Teknik İşlerden Sorumlu Ayhan Kurtulan, İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Neşe Üstebay, Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli katıldı.

Düzenlenen basın toplantısında Yeşil Sol Parti İl Başkanı Kaya Naki, “Yeşil Sol Parti olarak bugün uzun süreli, uzun soluklu bir seçim sürecinin son günlerine gelmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ülkemiz tarihi açısından çok önemli. Buna halkımızın göstereceği destek ve halkımızın katılımı da tabii ki çok önemli. Bu sürecin Yeşil Sol Partisi açısından demokratik bir sonuca ereceğini çok iyi biliyorum. Bu açıdan seçim sonuçlarının ne şekilde olursa olsun halkımız ve ülkemiz insanları için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yeşil Sol Parti Teknik İşlerden Sorumlu Ayhan Kurtulan da, “Önemli bir seçim sürecindeyiz. Bu seçim sürecinin ülkemiz açısından önemini herkes biliyor. Toplumun genel kaygısı da biliyorsunuz seçim güvenliği. Bu konudaki tedbirlerimizi sizinle paylaşarak bu konudaki hassasiyetimizi, verdiğimiz önemi belirtmek istiyoruz. İlimiz genelinde 723 sandık bulunuyor. Bunların 254 tanesi şehir merkezi ve merkeze bağlı köylere ait. Bunların da 168 tanesi şehir merkezinde bulunuyor bu sandıkların. Biliyorsunuz Yeşil Sol Parti adına seçime girdiğimiz için sandık kurulu üyesi hakkımız bulunmuyor, ilk kez seçime katılan bir parti olduğumuz için. Yalnız burada sandık kurulu üyesi hakkı olan parti sayısı az olduğu için kurayla beşinci parti belirlendi. Şehir merkezinde ve merkez köylerde beşinci parti olarak sandık kurulu üyesi partimize verildi. Bundan dolayı şehir merkezi ve merkeze bağlı köylerde sandık kurulu üyesi hakkımız oluştuğu için bu sandıkların hepsinde sandık kurulu üyemiz bulunmaktadır. Belirttiğim 723 sandığım, üç-beş tanesi dışında sandık kurulu üyelerimizin olduğu tüm sandıklarda da müşahitlerimizin bulunduğunu, buraya müşahit görevlendirdiğimizi paylaşmakta fayda var. Hem il dışından gelenler hem de il dışından farklı ilçe ve köylere gidecek seçmenlerimize dönük araçlarımız ayarlanmış bulunmaktadır. Bu seçmenlerimizin bunu bilerek seçim günü ister il dışından isterse il içinden gelmiş olsun, bize ulaşarak kendi köy ve ilçelerine taşınması konusunda yardımcı olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, “Bir seçim kampanyasının son günlerindeyiz. 2 gün sonra da sandık başına gideceğiz ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin belki de en önemli en kritik seçimini gerçekleştireceğiz. Ben şimdiden bütün halkımıza, Türk halklarına ve Karsımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kampanyamız tabii ki çok oldukça coşkulu, gerçekten umutlu. Her yerde neredeyse her ilçede, her köyde, her mahallede halkımızla bir araya geldik ve mümkün olduğu kadar bütün Kars’ın her kesimine dokunmaya ve onlara duygularımızı, düşüncelerimizi, seçim beyannamemizi nasıl bir Türkiye istediğimizi, nasıl bir Kars istediğimizi anlatmaya, ifade etmeye çalıştık. Bundan sonra artık son iki günlük çalışmamız bugün için Kağızman’da mini halk buluşmamız olacak. Ama bundan sonraki çalışmamız daha ziyade sandık güvenliğine dönük olacak ve son iki günü arkadaşlarımın da ifade ettiği gibi teknik çalışmaların ve koordinasyonu sağlamakla geçireceğiz.” dedi.

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığın dile getiren Koçyiğit, “AKP ve MHP'nin çok gergin bir kampanya yürüttüğünü ve gerçek anlamda bitmiş, sözü tükenmiş, Türkiye haklarına hiçbir şey vaat edemeyen iktidarın tamamen hamaset, kamplaştırma, kutuplaştırma ve halkları ve toplumsal kesimleri birbirine karşı konumlandırma üzerine bir kampanya yürüttüğünü hepimiz görüyoruz. Yanı başımızda Erzurum'da olanların kendisi yine Tarsus'ta bizim aracımıza yönelik saldırı yine birçok yerde seçim stantlarımıza yönelik saldırıları da bu minvalde ele almak gerekiyor. Ama şu da açık ki artık Türkiye eski Türkiye değil, AKP'nin ve MHP'nin bu kara propagandası, bu gerçek anlamda aslında sadece öfke, kin üzerine kurulu kampanyasının Türkiye halkları açısından bir alıcısının olmadığını, bir karşılığının olmadığını ifade etmemiz gerekiyor. Yine tabii ilimiz açısından da sözü olmayan, gerçek anlamda Kars halkına 21 yıl boyunca hiçbir hizmet götürmeyen, Kars halkının neredeyse her toplumsal kesimin, her inancın, her etnik kimliğin ortaklaştığı bir mesele var. O da Kars sahipsiz ve bu sahipsizliğin temel nedeni de 21 yıllık AKP iktidarı ve onun yolsuzlukla, talanla ve gerçek anlamda yandaşını kayırmakla örtüşen politikalar olduğunu biliyoruz. O nedenle de halka hiçbir sözü olmayanların seçim kampanyalarını tamamen bizim üzerimizden yürüttüklerini, bize laf atarak bir şekilde gündemde kalmaya çalıştıklarını görüyoruz. En son yine AKP'nin ikinci sıra milletvekili adayının ifade ettiği; ‘Kars’ı Yeşilsol'a teslim etmeyin, HDP demiş’ o, meselesini çok gerçekten demokrasi açısından bir utanç vesikası olarak ele alıyoruz. Kars halkı 31 Mayıs yerel yönetim seçimlerinde bu kenti bize emanet etti ve biz o emanete çok iyi bir şekilde sahip çıktık. Kars halkı çok uzun bir süre sonra hizmetle buluştu ve gerçekten halka yönelik belediyecilik nasıl olur? Bunu da görmüş oldular. Bu anlamıyla evet, bu kentinin teslim edilebileceği tek partinin Yeşil Sol olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Biz de ihale peşinde koşan, rant peşinde koşan ve cebini düşünen vekil olmaz. Biz halk için çalışan vekilleriz. Halkımızla beraberiz. Onun için biz buradan şunu söylemek istiyoruz; eğer bu birine teslim etmek istemiyorsanız tam da AKP ve onun 21 yıllık yozlaşmış iktidarına teslim etmemelisiniz çağrısını bütün Kars halkımıza yeniden yapmak istiyorum.” ifadesini kullandı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’e de seslenen Koçyiğit, “Biliyorsunuz kayyum bir vali ile karşı karşıyayız. Belediyemize kayyum atandı ve aynı zamanda kayyum olan kişi valilik görevini de yürüyor. Normalde mülki idare amirlerin seçimin güvenliği, tarafsızlığı ve bağımsızlığında çok kilit bir rolleri vardır. Biliyorsunuz kamu bürokrasisi iktidarlardan bağımsızdır, bağımsız olmak durumundadır. Ama ne yazık ki bu da yine AKP'nin çok yozlaştırdığı bir mesele olarak 21 yıllık iktidarında bütün kamu görevlilerini, bürokrasisini,  mülki idare amirlerini bir il ve ilçe başkanı gibi kullanan, kendi kampanyasını valiler, kaymakamlar üzerinden yürüten bir AKP gerçeği olduğunu da biliyoruz. Bu vesileyle buradan çağrı yapmak istiyorum;  hem valiliğe hem kamu otoritesinin bütün buradaki yetkililerine ve AKP'ye, muhtarları tehdit etmekten vazgeçin, halkı tehdit etmekten vazgeçin. Eğer gerçekten bu halka yönelik bir sözünüz varsa çıkın meydanlarda söyleyin. Halk sizi tercih ediyorsa bu halkın tercihi olacaktır ve sandıktan çıkın. Ama korkuyla, zorla, zorbalıkla yeniden sandıktan çıkmaya çalışmanız aslında kaybettiğinizin de resmidir demek istiyorum. Valilik aynı zamanda kayyum olduğu için görüşme şansımız olmadı. Bu anlamıyla seçimin güvenliği açısından kaygılı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Buradan bir kez daha seçim günü ve seçim gecesi olabilecek bütün provokasyonlardan sorumluluğunun AKP'de olduğunu özel olarak ifade etmek istiyorum. Buradan valiliğe, bütün kolluk güçlerine ve kamu idaresine de bunların parçası olmamaya, gerçek anlamda hukuksuzluklarla süreci manipüle etmeme çağrısını yeniliyorum. Ve tabii ki bütün halklarımıza, bütün halkımıza, Kars halkımıza da sağduyu, sükunet çağrımı yenilemek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Koçyiğit, sandıklarda gönüllü avukatların da görev alacağını kaydederek, “Biz çok güzel gerçekten neşeli, mutlu, coşkulu bir kampanya yürüttük. Seçim günü de aynı tavrımızı devam ettireceğiz. Seçim gecesi de aynı tavrımızı devam ettireceğiz. Seçimin güvenliğine, bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürecek her türlü hukuksuzluğun karşısında önlemimizi aldığımızı da ifade etmek istiyorum. Şu anda merkezde ve ilçelerde görevli gönüllü avukat arkadaşlarımız var. Ama bunun dışında da yine baronun görevlendireceği ve alanda olacak 50 avukat arkadaş olacak. Yine burada bulunan bütün muhalefet partileriyle beraber seçim güvenliği konusunda bir ortaklaşmaya gidiyoruz. Özellikle Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönüllüleri ve o eksende Cumhuriyet Halk Partisi'yle de seçim güvenliği konusunda ortaklaşmamız olduğunu ifade edelim. Yine aynı şekilde burada oyları ve sandıkları korumak üzerine görevli olan sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşmamız var, yurt dışından gelecek iki heyet var. Bu iki heyete eşlik edecek arkadaşlarımızı da görevlendirdik. Bunlar bağımsız heyetler olarak ilimizde seçim sürecini takip edecekler ve daha sonra da bu süreci raporlaştırıp ilgili birimlere, kendi kamuoylarına ve Türkiye kamuoyuna da sunacaklar.” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti’nin milletvekili seçimlerinde hiçbir parti ile ittifakının olmadığını belirten Koçyiğit, “Merkez ve köylerde sandık kurulu üyelerimiz ama diğer yerler açısından da müşahitlerimizin görevlendirmesini yaptık. Okul sorumlularımızın görevlendirmesini yaptık. Bizim müşahidimiz ya da sandık kurulu görevlisi olup olmamaktan bağımsız bütün sandık başında bulunan müşahitlere ıslak imzalı tutanakları alma çağrımızı yeniliyoruz. Hiç kimse ıslak imzalı tutanakları almadan lütfen sandıklardan ayrılmasın. Kentte çok manipülatif haberler geziyor, bunu birçok kez sizler aracılığıyla da Kars kamuoyuyla da paylaştık, bizim Kars’ta hiçbir partiyle ittifakımız yoktur. Bunun altını kalın kalın çizmek istiyorum. Yeşil Sol Parti olarak oy pusulasında, milletvekili oy pusulasında sadece kendimize oy vereceğiz, sadece Yeşil Sol ağacının altına mührümüzü basacağız, onun dışında hiç kimsenin amblemine, hiç kimsenin partisine oy kullanmayacağız. Bizim Millet İttifakı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermemiz Millet İttifakı'yla bir ittifakımız olduğu anlamına gelmiyor. Ne CHP ile ne Millet İttifakının bir başka partisiyle hiçbir ittifakımız yoktur. Bütün seçmenlerimiz, bütün Kars halkı şunu bilmelidir; sadece ve sadece Yeşil Sol’a oy basmalılar. Ayrıca görevli arkadaşlarımız sadece milletvekili seçim sonuçlarının ıslak imzalı tutanağını değil, cumhurbaşkanlığı seçiminin de ıslak imzalı tutağını da almalıdırlar.” dedi.

Seçim günü için kriz koordinasyon merkezini kurduklarını da anımsatan Koçyiğit açıklamasını şöyle sürdürdü: “O gece için kriz koordinasyon merkezimizi kurduk, genel merkezimiz zaten kriz koordinasyon merkezini kurdu, onlarla iletişim halinde olacağız. Islak imzalı tutanaklar online olarak merkezimize ulaşacak ve biz de sisteme gireceğiz. Yani Kars'ın her bir ilçesinde, her bir köyünde anı anına nasıl oy kullanılmış, biz bunları kendi simülasyonumuzla, kendi online sistemimizde göreceğiz ve bu anlamıyla YSK’dan önce verilerin Kars açısından da Türkiye açısından da elimizde olacağını ifade etmek istiyorum. Hırsızlara karşı, yolsuzluk yapmak isteyenlere karşı partimiz her türlü önlemi aldı. Halkımızın da gerekli önlemi alacağına inanıyorum. Bir kez daha seçim sürecinde bize destek veren, bizi sevgiyle, güler yüzle karşılayan bütün Kars halkına saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da birlikte olacağız ve sizin için söz söylemeye, sizin için demokratik siyaset mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum