Kars TOKİ Konutlarının sorunları TBMM'de!

DEM Parti Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit'ten Kars Toki Konutlarında Süren Tahliye İstemi ve Doğalgaz Sorunu ile İlgili Üç Bakana Soru Önergesi

Kars TOKİ Konutlarının sorunları TBMM'de!
23 Ocak 2024 - 09:56
 
DEM Parti Kars Milletvekili Gülüstan TBMM Başkanlığı'na sunduğu bir dizi önerge ile, Kars'ta bulunan TOKİ konutlarında yaşanan doğalgaz kesintisi sorunu ve TOKİ mantığının sonucu olarak yoksullaşma ve tahliye kararları hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan açıklama ve çözüm talep etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye Sorular:
  1. Kars'ta bulunan TOKİ konutlarında yaşanan doğalgaz sorununun çözümü ve tekrarlanmaması amacıyla alınmış tedbirler ve iyileştirme çalışmaları mevcut mudur?
  2. TOKİ mantığı nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan, ödemelerini yapamayan ve tahliye kararı alınan ailelerle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destek ve çözüm önerileri nelerdir?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a Sorular:
  1. Doğalgaz kesintisi yaşanan Kars'taki konutlarda enerji temininde yaşanan sorunlar hakkında bilgi almak isteriz. Bu kesintilerin nedenleri ve çözüm süreçleri nelerdir?
  2. TOKİ konutlarında hane ödemelerinin yapılmaması sonucu tüm binanın doğalgazının kesilmesi nasıl mümkün olmaktadır?
  3. Hava sıcaklığının -20 dereceyi bulduğu bir kentte ödeme yapılmaması sebebiyle binlerce yurttaşın soğukta yaşam mücadelesi vermek zorunda kalması Bakanlığınız amaç ve sorumlulukları ile uyumlu mudur?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a Sorular:
  1. Kars'ta yaşayan ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle TOKİ ödemelerini yapamadığı için Halkbankası'na borçlanan ailelerin durumu hakkında malumatınız var mıdır?
  2. Bu ailelere yönelik olarak Bakanlığınızın sağladığı destekler nelerdir?
  3. Önceden TOKİ arazisinde ikamet eden ve TOKİ'lerin tamamlanmasının ardından TOKİ konutlarına yerleşen ama ödemelerini yapamamaları nedeniyle tahliye riskiyle karşı karşıya olan aileler için Bakanlığınızın sunduğu çözüm önerileri nelerdir?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum