Kars'ta Yarı yıl tatili başladı!

Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da ilk ve orta dereceli öğrenciler karnelerini alarak yarı yıl tatiline ‘Merhaba’ dedi.

Kars'ta Yarı yıl tatili başladı!
19 Ocak 2024 - 16:08


Kars’ta, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 639 okulda, eğitim gören, 58 bin 338 öğrenci ile 3 bin 976 öğretmen, düzenlenen törenle 15 günlük yarı yıl tatiline başlamanın sevincini yaşadı.

Kars’ta yarı yıl tatili dolayısıyla Dikme Hacı Yasemen Yılmazel İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, Okul Müdürü Oğuz Fırat katıldı. Minik öğrencilere karneleri protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrencilerle sohbet eden Vali Polat, yarı yıl tatilinde bol bol kitap okumalarını önerdi.

Programda açıklama yapan Vali Polat, "Bugün çocuklarımızın karne heyecanının yaşadığı güzel bir güne uyandık ve onların heyecanına ortak oluyoruz. Karsımızda, sevdamız eğitim diye yürüdüğümüz yolda her zaman çok mutlu olduğumuz çocuklarımızın yanındayız. Bugün 60 bine yakın çocuğumuz karne heyecanı yaşayacak, emek veren tüm öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerin karnelerindeki notlarla ilgili velilere de uyarılarda bulunan Vali Polat, "Karnedeki notlar bizim için önemli değil, çocuklarımızın mutlu olması ve gözlerinin içinin parlaması bizim için önemlidir. Tüm ailelerimizin çocuklarımıza destek olmaya devam etmesini istiyorum. Onlar bizim her şeyimiz, yarınlarımız, umudumuz, Allah'ın en güzel mucizesi. Dersleri, notları kötü olabilir, hep beraber çocuklarımızın yanında olmaya, onları sevmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum