Kars'ta sertifikalı üretici eğitimleri başlıyor

Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası “Sertifikalı Üretici Eğitimleri”ne başlıyor.

Kars'ta sertifikalı üretici eğitimleri başlıyor
28 Ekim 2023 - 09:38


Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül, eğitim programlarının odaya ait hizmet ofisinde, konunun uzmanı eğiticiler tarafından, yüz yüze gerçekleştirileceğini belirtti.
Başkan Ercan Ödül, “Bilindiği üzere Bölge Veteriner Hekimleri Odamız 6343 sayılı Türkiye'de Veteriner Hekimlik Mesleğinin İcrası kanunu uyarınca veteriner hekim meslektaşlarımıza yönelik hizmetiçi eğitimler düzenliyor. Bölgemiz üreticilerinden büyükbaş, küçükbaş hayvancılık eğitimleri vermemiz yönünde artan talepler nedeniyle tüm üreticilerimize yönelik sertifikalı eğitim programlarına başlama kararı aldık” dedi.
Ödül, “Süt Sığırcılığı, Besilik Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Arı Yetiştiriciliği Eğitim programları gibi alanlarda hazırladığımız yüz yüze eğitimler sonunda katılımcılara isimlerine düzenlenmiş sertifikalar takdim edilecek. Söz konusu sertifikalı hayvancılık eğitimlerini düzenleme de temel amacımız bölgemiz hayvan yetiştiricilerinin hayvancılık konusunda bilgi, beceri ve kültürlerini arttırmak ve bu sayede bölge hayvancılığımızda katma değer artışı sağlamaktır” diye konuştu.
Eğitim programları VHO’ya ait hizmet ofisinde gerçekleşeceğini ifade eden Ödül, “Eğitimler konunun uzmanı eğiticiler tarafından, yüz yüze gerçekleştirilecektir. Eğitimlerin sonunda üreticilerimizin hak ettiği sertifikalar Tarım ve Orman Bakanlığı Hibe Proje Başvurularında , Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Proje Başvurularında ve Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredilerinde üreticilerimiz tarafından kullanılabilmektedir. Söz konusu eğitimlere başvurmak isteyen üreticilerimiz Odamızın kurumsal iletişim numarası olan 05455253603 numaralı telefonundan başvuruda bulunabilir, soru ve görüşlerini aktarabilirler” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum