Kars'ta nevruz ateşi yakıldı

Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen nevruz şölenlerinde baharın gelişi coşkuyla kutlandı. Kars’ta da nevruz ateşleri yakılırken, temsili demir dövme gösterileri yapıldı, törende yumurta tokuşturma yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Kars'ta nevruz ateşi yakıldı
21 Mart 2024 - 16:17


Baharın habercisi kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayramı, Kars’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bedesten bölgesinde düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ile AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın nevruz ateşini yaktı. Katılımcılar yakılan ateşin etrafında halaylar çekti. Temsili demir dövme gösterisinin ardından boyalı yumurta tokuşturma yarışması yapıldı.

Nevruz’un bizim bayramımız olduğunu söyleyen Polat, “Coşkuyu hep beraber yaşıyoruz. Bizim özümüz, bize ait bayramı Nevruz Bayramı'nı kutluyoruz. Nevruz Bayramı'nız kutlu olsun arkadaşlar. Baharın coşkusunu, yüreklerde hissetmek, doğada hissetmek, birlik beraberlik içerisinde Serhat Karsımızda kutluyoruz her yıl daha büyük coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Nevruz çünkü bizim bayramımız.” dedi.

Tüm Karslıların Nevruz Bayramını kutlayan Çalkın ise, “Burada baharın temsilcisi, cemrenin toprağa düştüğü, nasip olursa bereketin geldiği günün adıdır Nevruz. İnşallah baharımız ve yazımız bereketli olur, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin daha çok pekiştiği bir yıla vesile olur.” ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum