Kars'ta Kazanan Cumhur İttifakı Oldu

Kars Belediye Başkanlığı seçimini 'cumhur ittifakı' kazanırken, 2 ilçede AK Parti, 2 ilçede CHP, 2 ilçede DEM parti ve 1 ilçede ise MHP adayı seçimi önde tamamladı.

Kars'ta Kazanan Cumhur İttifakı Oldu
01 Nisan 2024 - 10:57


Kars'ta, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre, Kars Belediye Başkanlığı'na 'cumhur ittifakı'nın MHP'li adayı Prof. Dr. Ötüken Senger seçildi. İlçe belediye başkanlıklarında ise Akyaka’da AK Parti’li Ergüder Toptaş, Arpaçay’da AK Parti’li Zeki Elma, Digor’da DEM Parti’li Adem Oyman, Kağızman’da DEM Parti’li Mehmet Alkan, Sarıkamış’ta MHP’li Serdar Kılıç, Selim’de CHP’li İlyas Barış Koç ve Susuz’da CHP’li Oğuz Yantemur, seçimin galibi oldu.

Faikbey Caddesinde bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi önünde toplanan partililer seçimi kazanmanın sevincini yaşadılar. Partililere hitap eden 'cumhur ittifakı'nın MHP'li adayı Prof. Dr. Ötüken Senger, “Seçim çalışmamız boyunca halkımıza ideolojik yaklaşım ve etnik kimlik siyasetini bırakın dedik ve Allah’ın izniyle de bunu başardık. Burada Kars’ın tamamını görüyoruz ve etnik kimlik siyasetine Allah’ın izniyle son verdik. İnşallah mazbatamızı alıp görevimize başladıktan sonra ayrışmadan, kimseyi ötekileştirmeden ve hiçbir mahalle arasında ayrım yapmadan Allah’ın izniyle hizmetimize başlayacağız.” dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti hepimizin devleti, Kürtlerin de devletidir, Türklerin de devletidir. Yerelden yetişip, yerelden aday olup kazanmak çok zor bir meseledir ama iki seferdir görüyoruz ki hem benim kendi seçimimde hem de bu belediye seçiminde gördüm ki Kars evlatlarına, içinden çıkanlara sahip çıkıyor ve onları dışarıdan gelenlere de ezdirmiyor. Biz yeni bir sayfa açtık ve kimse kendisini öteki görmeyecek, hiçbir rantçıya geçit vermeyeceğiz. Bizim tek bir şiarımız var; o da Kars’a hizmet, Karslıya hizmet, sizlere hizmetimizdir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kutlamalara katılan kalabalık sessizce dağılarak evlerine gitti.

ÖTÜKEN SENGER KİMDİR

Ötüken Senger, Kars’ta1978'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini kentte tamamlayan Senger,Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.Kafkas Üniversitesi Ardahan Meslek Yüksekokulu’na öğretim görevlisi olarak atanan Senger, Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı’ndaki yüksek lisans eğitimini tamamladı.2018 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nü kurarak aynı bölüme bölüm başkanı olarak atanan Senger,aynı bölümde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum