Kars'ta ilk kez Mangala Turnuvası düzenlendi

Kars’ta ilk kez 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına ilkokullar ve ortaokullar arası Mangala Turnuvası düzenlendi.

Kars'ta ilk kez Mangala Turnuvası düzenlendi
21 Mart 2024 - 09:32


Kars Valiliği ve Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Zeka Küpü projesi kapsamında yapılan turnuvada dereceye giden öğrencilere madalyaları ve hediyeleri Kars Valisi Ziya Polat ve Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya tarafından verildi. Öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Kars Valisi Ziya Polat, öğrenci, öğretmen ve velilerle bir süre sohbet ederek birlikte turnuva anısında hatıra fotoğrafı çektirdi. Ödül töreninin ardında Vali Ziya Polat öğrenci ve öğretmenleri ile uzun süre masa tenisi oynadı.

Kars İlkokulunda düzenlenen mangala turnuvası ödül töreninde, zihinlerin yarışıp, dostlukların kazandığı, kaybedenin olmadığına dikkat çekildi. Oyunun çocuğun en ciddi işi olduğu belirtilen turnuvada, bu felsefesiyle çıkılan yolda düşünen, üreten ve her ortamda kendini daha iyi ifade edebilen öğrenciler yetiştirmek ve öğrencilerin bilişsel gelişimlerine katkı sağlamak için Kafkas Projesi kapsamında öğretmenlerimize verilen Zeka Oyunları eğitimleri sonrasında Kars il genelinde zekâ oyunları turnuvaları düzenlenmeye başlandığı belirtildi.

Kafkas Projesi alt projelerinden olan Zeka Küpü projesi kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına düzenlenen Mangala Turnuvasına il genelinden 19 okuldan 37 ilkokul öğrencisi, 19 ortaokuldan 20 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplamda 57 öğrenci katıldı. Turnuvada 16 hakem öğretmen, 29 danışman öğretmen ve ARGE ekibi görev yaptı. Öğrencilerin bilişsel, sosyal ve mental yeteneklerinin geliştirilmesinde önemli katkıları olan akıl ve zeka oyunları etkinliklerinin ilk Kars İlkokulunda gerçekleştirildi.

Turnuvaya katılan ilk ve ortaokullar ise şu şekilde sıralandı:
Mustafa Kemal Atatürk İ.O.
Namık Kemal İ.O.
Melikşah İ.O.
Koyunyurdu Ali Kara İ.O.
Fevzi Çakmak i. O.
Yolaçan Cumhuriyet İ.O.
Ataköy Şehit Turgay İ.O.
Atatürk İ.O.
Akpınar İ.O.
29 Eylül İ.O.
Selim Atatürk İ.O.
Halitpaşa İ.O.
Vehbi Akyar İ.O.
Yenişehir İ.O.
Başbakanlık Toki İ.O.
Dikme Hacı Yasemen İ.O.
Digor Alem İ.O.
Kars İ.O.
Aydın Tanrıverdi İ.O
ŞAİKO YİBO
Ölçülü Şehit Tulgar Salgar O.O
Merkez İmam Hatip Ortaokulu
Yenişehir Ortaokulu
Mihralibey Ortaokulu
Kağızman Kuloğlu Ortaokulu
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu
Fevzipaşa Ortaokulu
Atatürk YİBO
Akyaka 70. Yıl Hüseyin Öztürk ortaokulu
Dikme Hacı Yasemin Yılmazel Ortaokulu
Sarıkamış Uzungazi Ortaokulu
Akyaka Atatürk YİBO

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum