Kars'ta fidanlar toprakla buluşturuldu

Kars'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla yüzlerce fidan düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu.

Kars'ta fidanlar toprakla buluşturuldu
12 Kasım 2023 - 11:05


Kars Harakani Havalimanı'nda düzenlenen etkinliğe Vali ve Belediye Başkan vekili Ziya Polat, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Buradaki törende konuşan Vali Ziya Polat, 2023 yılında 2 milyon 300 bin fidanı toprakla buluşmayı hedeflediklerini belirterek, “Bugün, 11 Kasım, saat 11:11 geçe tüm Türkiye'de geleceğin ve Cumhuriyetin nefesi olmak için fidanlarımızı vatan toprağına emanet ettik. İnşallah bu fidanlar büyüyecek orman olacak tıpkı 100 yıllık Cumhuriyet olduğumuz gibi. Burada Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını tekrar kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Bu devlet için, bu millet için, bu toprakları vatan yapan, şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Gazilerimize hayırlısı sağlıklı ömürler diliyoruz. Bugün de Serhat Karsımızda 11 ayrı noktada fidanları toprakla buluşturduk. İnşallah bu sene hedefimiz 2 milyon 300 bin fidan ve tohumu Kars'ın mübarek topraklarıyla buluşturup, fidanlarımızı orman haline getirmek” diye konuştu.
Kars genelinde yeni bir proje ile meyve ağaçlarının toprakla buluşması için çalışma başlattıklarını söyleyen Vali Polat, daha sonra şunları kaydetti: “İnşallah bu sene Kars'ta ayrı bir projenin de önümüzdeki günlerde imzasını atacağız. Her ilçemizde milli Emlak’ın ve Köy Tüzel Kişiliğin yerlerine meyve fidan bahçeleri yapacağız. Minimum her ilçeye birer tane meyve fidanlarını topraklarımızla buluşturacağız”
Ağaçların dikilmesinin ardından törene katılanlar tarafından can suyu verildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum