Kars'ta Belediyeye ait metruk binalar korku saçıyor

Kars Belediyesine ait iki blok boşaltılmasının ardından adeta harabeye döndü. Yıkılmaya yüz tutan metruk binalar tehlike saçıyor.

Kars'ta Belediyeye ait metruk binalar korku saçıyor
17 Ağustos 2023 - 11:48


Kars Sukapı Mahallesi'nde bulunan Rauf Denktaş Caddesi üzerinde yer alan belediyeye ait iki blok, boşaltıldıktan sonra mahalle sakinlerinin endişelerine neden oluyor. Belediye tarafından yıllarca personellere lojman olarak tahsis edilen ve son dönemde boşaltılan lojmanlar, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce talan edilerek içler acısı bir durumda bırakıldı. Yapılarda bulunan kalorifer sistemleri, elektrik tesisatı ve kapı pencereleri tamamen sökülerek alındı.
Mahalle sakinleri, son zamanlarda terkedilmiş binalara giren kişilere karşı nöbet tutarak önlem almaya çalışıyorlar. Boşaltılan lojmanların duyarsız kişiler tarafından talan edildiğini ve tehlikeli mekanlara dönüştürüldüğünü dile getiren mahalle sakinleri, "Akşamın karanlığıyla birlikte bu binalara giren kimliği belirsiz kişilerin alkol aldığını görüyoruz. Bu durum, çocuklarımızın dışarı çıkamamasına ve genel bir tedirginliğe yol açıyor. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bu binalar ya tekrar kullanıma açılsın ya da yıkılsın." şeklinde açıklamalarda bulundular.
Mahalle sakinleri, boşaltılan binaların şu an çocuklar ve mahalle halkı için bir tehlike kaynağı haline geldiğini vurguluyorlar. Terkedilmiş binaların yeniden düzenlenmesi veya kaldırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu konuda acil adımlar atmalarını talep ediyorlar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum