Kars kulüpleşmeye gidiyor!

İlimizde ilk defa ‘’2024 Türkiye Küçükler/Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Kars İl Yarışmaları’’ düzenlenecek. Satranç alanında artık Kars’ta kulüpleşmeye gidiliyor.

Kars kulüpleşmeye gidiyor!
29 Mart 2024 - 09:20


Kars Gençlik Merkezi Gençlik Spor Kulübü, Kars Gençlik Spor Kulübü, Kars Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü, Aksiyon Satranç Spor Kulübü olmak üzere toplam 4 kulüpte satranç branşında Kars’ta ilk defa kulüpler arası yarışmalar düzenleniyor.

Bunlardan ilki olan küçükler/yıldızlar takım şampiyonaları 30 Mart Cumartesi günü başlayacak ve 6-7 Nisan Cumartesi Pazar olarak devam edecek. İlerleyen tarihlerde ise İlimizde Türkiye Kulüpler Şampiyonası için il birinciliği yarışması düzenlenecek.

Kars Satranç İl Temsilcisi Prof. Dr. Emine Atakişi ilimizde kulüplerin olmasının satranç sporunun daha fazla gelişmesi için önemli bir adım olduğunu, böylelikle kulüpler arası rekabetle sporcuların ilgilerinin daha fazla artacağını ve daha fazla gayret göstereceklerini dolayısıyla satranç sporuna önemli bir canlanma getireceğini düşündüğünü ifade etti. Katılan sporculara başarılar dileyen Atakişi, Türkiye finalinin 20-24 Nisan Tarihlerinde Karaman’da düzenleneceğini de söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum