Kars CHP'de İstifa Sesleri Yükseldi

CHP Akyaka Kadın Kolları Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi aday adayı Günay Daşdan, oylamada adının çıktığını ileri sürerek CHP yönetimi tarafından YSK'ya verilen listeye başka isim verdiği için basın açıklaması yaptı.

Kars CHP'de İstifa Sesleri Yükseldi
21 Şubat 2024 - 17:30


CHP Akyaka Kadın Kolları Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi aday adayı Günay Daşdan, oylamada birinci çıktığını ve kendisine birinci sıra sözü verildiğini iddia ederek kendisini listeye almayan yönetimi istifaya davet etti.

CHP Akyaka Kadın Kolları Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi aday adayı Günay Daşdan, oylamada adının çıktığını ileri sürerek CHP yönetimi tarafından YSK'ya verilen listeye başka isim verdiği için basın açıklaması yaptı. Parti önünde açıklama yaparak yönetimi istifaya davet eden Daşdan, "Partimde kadın kotasında bana birinci sırayı verdiler ama il başkanımız ve ilçe başkanımız beni listeye koymadılar. Ayrıca ilçe başkanımız müracaat eden aday adayının birinden para aldığından dolayı bizler Akyaka yönetimi o aday adayının listede yer almasını ve oylamayı kabul etmedik. Kars ilinde oylama yapılmasını istedik, hangi arkadaşımız çıkarsa ona saygı duyacağız. Gelinen noktada birincilik bana verildi, beni tebrik ederek evraklarımı istediler. Evraklarımı getirdim il başkanımıza teslim etmek isterken il başkanı “bekle geliyorum” dedi ve en az 2 saat bekledim. Haber alamayınca YSK’ya gittim kendisiyle görüştüm ve istifa eden yönetimle beni karşı karşıya getirerek bana oyun oynadılar ve listeye beni almadılar. Onur Uludaşdemir ve Nejdet Mert’i istifaya davet ediyorum, partimiz bunlar yüzünden kan kaybediyor."

Öte yandan CHP Akyaka İl Genel Meclisi Üyesi Sırrı Yardımcı da aday adayı Daşdan gibi yönetimi istifaya davet etti. Yardımcı, yapmış olduğu açıklamada parti içinde kirli pazarlıkların yapıldığını ve bu nedenle de CHP'nin seçimden büyük bir zararla çıkacağına işaret etti. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum