Kars'a beklenen kar yağdı

Kars'ta dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etrafı kısa sürede beyaza bürüdü. Sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

Kars'a beklenen kar yağdı
23 Ocak 2024 - 10:03


Kars’ta son günlerde etkili olan sıcak hava dün itibariyle yerini kar yağışına bıraktı. Güne kar yağışıyla uyanan vatandaşlar araçlarının üzerindeki karı temizlerken, bazı vatandaşlar ise iş yerlerinin önündeki karı küredi. Bazı vatandaşlar ise yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için kaldırıma yiyecek bıraktı. Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu kentte Bölge Trafik ekipleri de uygulama noktalarında sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Yaz beklerken kış mevsiminin geri geldiğini söyleyen Savaş Demirboğa, "Akşam yağmur yağıyordu, sabah yaz geldi derken kar yağışıyla karşılaştık. Allah yardımcımız olsun, yağmasaydı iyi olurdu. Soğuktan halimizi görüyorsunuz, araçlarımızın karını temizledik. Allah yolda kalanlara yardım etsin" dedi.

Sokak hayvanlarına yiyecek veren Hakan Cici ise, "Her sabah kuşlara, kedi ve köpeklere kar olmayan yerlere bayat ekmek bırakıyoruz. Çünkü bu tarz havalarda sokak hayvanları yiyecek bulamıyor, onlar da bir canlı, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum