Kars İl Emniyet Müdürlüğü, "El Ele Güvenli Geleceğe Projesi" ile Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin terör örgütlerinin tuzaklarına düşmesini engellemek amacıyla bilgilendirme seminerleri düzenledi.
Terörle Mücadele Şubesi'nden Öğrencilere Bilgilendirme
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, 2025-2026 akademik yılında Kafkas Üniversitesi ve bağlı meslek yüksek okullarında okuyan 2 bin 300 öğrenciye yönelik kapsamlı bir bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışma, "El Ele Güvenli Geleceğe Projesi"nin bir parçası olarak hayata geçirildi.
Ahmet Arslan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, öğrencilere terör örgütlerinin gençleri nasıl hedef aldığı, kullandığı manipülasyon teknikleri, propaganda yöntemleri ve sosyal medya üzerinden yapılan yönlendirmeler hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Amaç, öğrencilerin bu konulardaki farkındalığını artırmaktı.
Öğrencilere Yönelik Farkındalık Çalışmaları
Eğitimde, güvenlik güçlerinin şehir genelinde yürüttüğü önleyici faaliyetler hakkında da bilgiler paylaşıldı. Sunumda, gençlerin bu tür oluşumlara karşı bilinçli olmasının önemi vurgulanırken, karşılaştıkları şüpheli durumları derhal güvenlik birimlerine bildirmeleri gerektiği belirtildi. Ayrıca, sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlara da değinildi.
Seminerin sonunda, öğrencilere bilgilendirici materyaller dağıtıldı. İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, benzer farkındalık çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.


Yorumlar (0)