Cumhurbaşkanlığı SKM Açılışı Yapıldı

2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Ak Parti Kars İl Başkanlığı tarafından hazırlanan seçim koordinasyon merkezi açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı SKM Açılışı Yapıldı
19 Mayıs 2023 - 09:35


14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri sonucunda Cumhurbaşkanlık seçiminde adaylardan herhangi birinin yüzde 50 barajını aşarak salt çoğunluğa ulaşamaması nedeniyle ikinci tura kaldı. 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleri için, seçmene ulaşmak ve desteklerini alabilmek adına; Ak Parti Kars İl Başkanlığınca Cumhurbaşkanı Ak Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi ve seçim çalışmalarının yürütülmesi için Seçim Koordinasyon Merkezi kurularak açılışı yapıldı.
Açılışa Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 65. Hükumet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ak Parti Kars eski Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Cumhur İttifakının Kars İl Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşması yapan Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 14 Mayıs’ta yeniden iktidar olduklarını, 28 Mayıs’a kalan 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Cumhurbaşkanı Ak Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı en güçlü şekilde yeniden Türkiye’mizin 13. Cumhurbaşkanı seçmek için çalışmalarımıza hiç ara vermeden güçlü bir şekilde sürdürmekteyiz. Dünya Lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 29 Mayıs sabahı ülkemiz genelinde ve Kars’ımızda kaldığımız yerden devam demek için tüm Karslı hemşehrilerimizden destek istiyoruz. Milletvekili Çalkın; “14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçtaroğlu arasında 2,5 milyon oy farkı var. Kıymetli hemşehrilerim bakın ne diyorlardı? Diktatör diyorlardı, ne diyorlardı? Bunlar seçime müdahale edecekler diyorlardı, neler neler uydurdular, ne oldu %49,5 oy aldık, %50+1 oyu tamamlamak için tekrar seçime gidiyoruz değil mi? Demekki yeterince demokratız, demek ki Türkiye’de seçimler güvenli ortamda yapılıyor, demek ki onlar yalancı. Allah’ın izniyle 2,5 milyon oy 28 Mayıs’ta 10 milyon oy farkına çıkacak ve bu farkı da siz değerli halkımızın destekleri ile olacak dedi.”
27. dönem Ak Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ise; Ak kadrolar olarak kaldığımız yerden seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün itibarıyla da 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlık seçiminde Cumhurbaşkanı Ak Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı en güçlü şekilde seçmek için daha da özverili ve güçlü şekilde seçim çalışmamızı yürütmemiz gerekiyor dedi.
65. Hükumet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ak Parti 27. Dönem Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Cumhur İttifakı olarak bugün 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili startımızı verdik hayırlı uğurlu olsun. Cumhur ittifakı kurulduğu günden bu güne İlkeler siyaseti yaptı, özellikle ülkenin istikbali ve istiklali, ülkenin bekası neyi gerektiriyorsa o değerler etrafında toplandı. Bu nedenle bugün Cumhur İttifakı çok daha güçlü oldu, çok daha başarılı oldu. Bugün cumhur ittifakımızın il başkanları ve parti temsilcileri ile burada olmamız ve il başkanlarımızın tamamı yeni süreçle ilgili hem desteklerini hem de birlikteliklerini ortaya koymaları bir o kadar kıymetli, bir o kadar değerli. Dolayısıyla bütün cumhur ittifakı paydaşlarına, il başkanlarımıza ve il partilerimize hasetten çok teşekkür ediyorum. Rabbim onların eksikliğini vermesin, çünkü birileri menfaat paylaşımı çerçevesinde, birileri yurt dışında yedi düvele nasıl maşa oluruz, onun için nasıl yedili masa oluruz, o da yetmez iki tane Belediye Başkan’ını nasıl Cumhurbaşkanı yardımcısı yaparız. Sanki Ulufe dağıtıyorlar gibi menfaat paylaşımı, menfaat ittifakı olarak ortada iken, cumhur ittifakını ülkenin kaderini belirleyecek bu seçimde; bir ve beraber olarak, ilkeler çerçevesinde bir arada olması o kadar kıymetli ve o kadar değerlidir. 14 Mayıs öncesi Cumhur ittifakına, Cumhurbaşkanına destek verenlere, sizleri yargılayacağız diyenleri unutmayın. O, 400 Milletvekili ile geleceğiz sizi yargılayacağız, işçiye söylediler, memura söylediler, esnafa söylediler, vatanını seven polisine askerine bunu söylediler, yetmedi cumhur ittifakının paydaşlarına da bunu söylediler 'Sizi Yargılayacağız Dediler' Allah bunlara fırsat vermesin. 28 Mayıs'ta onlara bu fırsatı vermeyeceğiz." İfadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum