Bilgen'den "Gazi Kars" ittifakı çağrısı

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ayhan Bilgen, yerel seçimler ile ilgili açıklama yaparak “Gazi Kars” ittifakı çağrısı yaptı. Senger’e soru yönelten Bilgen haftaya da DEM Parti ile ilgili görüşlerini dile getirecek.

Bilgen'den "Gazi Kars" ittifakı çağrısı
08 Mart 2024 - 08:52


2019 yılında yapılan yerel seçimde Kars Belediye Başkanı seçilen SES Partisi Genel Başkanı ve Kars Bağımsız Belediye Başkan adayı Ayhan Bilgen, Seçim Koordinasyon Merkezinde Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi adayı Didem Sert ve Bağımsız Belediye Meclis Üyesi adayı Burukan Çelebiler ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Seçime sayılı günler kaldığını ifade eden Bilgen, “Görevde bulunduğum süre boyunca bazı mahallelerde sayısız hizmetler yaptık. Ancak projelerimizi tamamlayamadan 18 ay sonra kayyum atandı. Bugün yarım kalan bu projeleri hayata geçirmek için yeniden yetki istiyorum.” dedi.

“Gazi Kars” ittifakı çağrısı yapan Bilgen, bu kenti birlikte yönetmek ve kayyum atanmaması için 5 partiye teklifte bulunduğunu ancak kimsenin o dönem kabul etmediğini dile getirerek bu ittifakı 31 Mart seçimlerinde hayata geçirebileceklerine inandığını söyledi.

Cumhur İttifakı Kars Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ötüken Senger’e de soru yönelten Bilgen, “Senger, Kars’a atanan kayyumu onaylıyor mu? ve O dönem partisinden seçilen ve benim bildiğim kadarıyla tam ihraç edilecekken istifa eden Murtaza Karaçanta’nın 5 yıllık görev süresini nasıl değerlendiriyor, onaylıyor mu?” sorusunu yöneltti.

Bilgen ayrıca haftaya da DEM Parti ile ilgili açıklamalarda bulunarak, kendi Belediye Başkanlığı döneminde çıkar gruplarının oluşturduğu baskıları da anlatacağını dile getirdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum