Altay: "21. yüzyıl kadın özgürlük yüzyılı olacak"

HEDEP Kars İl Başkan Yardımcısı Hacer Karataş Altay, “Kadın mücadelesi yargılanamaz, 21. yüzyıl kadın özgürlük yüzyılı olacak.” dedi.

Altay: "21. yüzyıl kadın özgürlük yüzyılı olacak"
27 Kasım 2023 - 09:21


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla HEDEP Kars İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Parti binası önünde basın açıklamasını yapan Altay, şunları söyledi:

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü, kadınlar olarak alanlarda, sokaklarda, meydanlarda erkek-devlet şiddetine karşı direnişi ile, mücadele ile mücadele ile karşılıyoruz.

Kadın özgürlük mücadelesinde dünyanın dört bir yanında yaşamını yitiren kadınları saygıyla özlemle anıyoruz.

Yine ulus devletlerin savaş politikaları sonucunda gerçekleşen saldırılarda yaşamımı yitiren kadınların, çocukların, halkların acısını yaşıyor, paylaşıyor, kadın dayanışmasını yükseltme sözünü yineliyoruz.

Mirabel kardeşlerin, Trujillo diktatörlüğüne karşı direnirken katledilmesinin üzerinden 63 yıl geçti. Dünyanın dört bir yanından kadınlar, bir araya gelerek kadına yönelik şiddete karşı öfkelerini haykırıyor, mücadele kararlılığını yineliyor. Kadın sömürüsüne, köleliğine ve katliamlarına karşı öfkemizi örgütlüyor, kararlığımızı büyütüyoruz.

Biliyoruz ki ataerkil iktidarlar, varlıklarının devamını, kadına, dolayısıyla topluma yönelik şiddet ve politikalarında görmektedir. Kadına yönelik taciz, tecavüz, katletme, özel savaş, cinsel şiddet ve işkence başta olmak üzere her türlü cinsiyetçi saldırılar, kaynağını iktidarlardan almaktadır. İktidarlar, kadına yönelik şiddeti bırakın önlemeyi, uygulamaları ile adeta teşvik etmektedir.

Kadın Mücadelesi Yargılanamaz

Kadın düşmanı iktidar, kadın mücadelemize dönük saldırı politikasının bir ayağını da yargı eliyle yürütüyor. “Eş başkanlık sistem”, kadın kurumları, parlamenterler, belediye eş başkanları, kadın gazeteciler, sanatçılar ve kadın aktivistler kriminalize ediliyor, tutuklanıyor.

25 Kasım'a giderken iktidara bir daha sesleniyoruz, biz kadınlar sloganlarımızla zılgıtlarımızla, renklerimizle buradayız

Çoklu kimliklerimizle bütünlüklü, farklılıklarımızla bir arada olacağız. 25 Kasımları da, kadın mücadelemizi de yargılayamazsınız.

21. yüzyıl kadın özgürlük yüzyılı olacak diyoruz. Öyleyse yüzyılımızı kadın devrim çağına dönüştürmek için mücadelemizi, örgütlülüğümüzü kadınlar olarak birlikte gerçekleştirelim.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum